2019-08-03 20:50:21
Φωτογραφία για Σεΐχης του Ντουμπάι: Αμύθητη περιουσία, έξι σύζυγοι, 23 παιδιά και... ένα ακριβό διαζύγιο
Πώς και πού γνώρισε ο σεΐχης την έκτη σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια - Τι δήλωσε ο 36χρονος Βρετανός σωματοφύλακας για την «ανάρμοστη σχέση» με την 45χρονη πριγκίπισσα της Ιορδανίας

Έχει έξι συζύγους, 23 παιδιά, ένα παλάτι με μεταξένια χαλιά στο Ντουμπάι, μια ακριβή εξοχική κατοικία στο Σάρεϊ, έξι ιδιωτικά αεροσκάφη και τέσσερα γιοτ, ένα, εκ των οποίων, με μήκος 162 μέτρα θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο 70χρονος σεΐχης του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, βρέθηκε πρόσφατα στο διεθνές προσκήνιο καθώς η έκτη και νεότερη σύζυγός του, πριγκίπισσα Χάγια, ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά της Ιορδανίας, ζήτησε προστασία από τη βρετανική δικαιοσύνη για την ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά της, την 11χρονη σεΐχα Τζαλίλα και τον 7χρονο σεΐχη Ζαγέντ.

Με δεδομένη την τεράστια περιουσία του σεΐχη, που υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ποσόν που τον καθιστά από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, το αναμενόμενο διαζύγιο του ζευγαριού, θεωρείται από τον βρετανικό Τύπο πως θα είναι το πιο ακριβό στη δικαστική ιστορία της Βρετανίας.

Η γνωριμία της πριγκίπισσας Χάγια με τον κροίσο σεΐχη

Λάτρης της ιππασίας και δεινή ιππέας η ίδια η πριγκίπισσα Χάγια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ με την ομάδα της Ιορδανίας, γνώρισε τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερό της σεΐχη στους Διεθνούς Ιππικούς Αγώνες στην Ισπανία το 2002. Εκείνος είχε ήδη πέντε γάμους στο ενεργητικό του και 21 παιδιά. Αν και οι δύο μοιράζονται την αγάπη για τα άλογα και την φιλία με την βασίλισσα Ελισάβετ, είναι απορίας άξιο πώς μια πριγκίπισσα που φοίτησε στην Οξφόρδη και περνούσε πολύ από τον χρόνο της στην Ευρώπη αποφάσισε να ενώσει τη ζωή της με έναν άνδρα που είχε ήδη πέντε συζύγους.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2004 και εκείνη σε συνέντευξη δήλωσε: «Όταν γνώρισα έναν άνδρα που ήξερα πως ήταν ο σύντροφος της ζωής μου και τον οποίο ερωτεύθηκα, που νοιαζόταν για μένα και είδε ποια είμαι στην πραγματικότητα δεν είχα καμιά αμφιβολία». Αλλά και το 2016 η πριγκίπισσα Χάγια είχε δηλώσει για τον σύζυγό της: «Κάθε μέρα ευχαριστώ τον θεό που είμαι τυχερή και βρίσκομαι κοντά του».

Γιατί η πριγκίπισσα Χάγια το «έσκασε» από το Ντουμπάι

Επί τρεις μήνες η πριγκίπισσα Χάγια είχεε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή και για πρώτη φορά δεν έδωσε το «παρών» τον Ιούνιο στις δημοφιλείς ιπποδρομίες του Άσκοτ, όπου στο παρελθόν φωτογραφιζόταν μαζί με τον σεΐχη και την βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι φήμες ήθελαν την πριγκίπισσα να έχει διαφύγει με τα δύο παιδιά της και το ποσόν των 34 εκατ. ευρώ αρχικά στη Γερμανία και στη συνέχεια στο Λονδίνο, όπου το 2017 η πριγκίπισσα είχε αγοράσει πολυτελή κατοικία δίπλα στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Μάλιστα, αρκετά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο ανέφεραν τότε πως η έκτη σύζυγος του ισχυρού άνδρα του Ντουμπάι είχε προσχεδιάσει την «απόδρασή» της από το παλάτι και γι΄αυτό τον λόγο αγόρασε πριν δύο χρόνια την κατοικία στη βρετανική πρωτεύουσα από Ινδό δισεκατομμυριούχο. Φίλοι της πριγκίπισσας της Ιορδανίας υποστήριξαν πως εκείνη φοβήθηκε για τη ζωή της όταν έμαθε πως η 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του σεΐχη από άλλο γάμο, προσπάθησε να αποδράσει στις ΗΠΑ αλλά εντοπίστηκε από κομάντο του πατέρα της και δια της βίας οδηγήθηκε πίσω στο Ντουμπάι.

Μια πριγκίπισσα «ζόμπι» στο Ντουμπάι

Τον Ιούλιο του 2000 μια άλλη κόρη του σεΐχη, η 19χρονη πριγκίπισσα Σάμσα, προσπάθησε να το σκάσει από το εξοχικό της οικογένειας στο Σάρεϊ, επειδή ο πατέρας της δεν την άφηνε να πάει στο πανεπιστήμιο. Η αδελφή της, πριγκίπισσα Λατίφα, είχε δηλώσει πως δεν είχε δει την Σάμσα για οκτώ χρόνια. Υποστήριξε όμως πως γνωρίζει ότι η μεγαλύτερη αδελφή της βρίσκεται στο Ντουμπάι σε άσχημη κατάσταση και παίρνει φαρμακευτική αγωγή που την έχει καταντήσει «ζόμπι».

Το αίτημα προστασίας στη βρετανική δικαιοσύνη από την πριγκίπισσα Χάγια

Μετά από μήνες απουσίας η πριγκίπισσα Χάγια παρουσιάστηκε συνοδευόμενη από την δικηγόρο της βαρόνη Φιόνα Σάκλετον και σωματοφύλακες στο Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου στις 30 και 31 Ιουλίου. Η 45χρονη πριγκίπισσα ζήτησε ενώπιον οικογενειακού δικαστή προστασία από αναγκαστικό γάμο για ένα από τα δύο της παιδιά, δικαστική προστασία από βιαιοπραγίες καθώς και την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών της. Από την πλευρά του ο σεΐχης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά μέσω των τριών δικηγόρων του με επικεφαλής την διάσημη Βρετανίδα δικηγόρο των celebrities Έλεν Γουόρντ ζήτησε την επιστροφή και των δύο ανήλικων παιδιών του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχει η πριγκίπισσα Χάγια «ανάρμοστη» σχέση με τον σωματοφύλακά της;

Αμέσως μετά την εξαφάνιση της έκτης συζύγου του από το παλάτι ο σεΐχης ανάρτησε στο Instagram ποίημα στο οποίο μιλά για «προδοσία». Την προτρέπει να «πάει σε εκείνον που την κρατά απασχολημένη» και γράφει: «Δεν με νοιάζει αν ζεις ή πέθανες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Times, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της πριγκίπισσας Χάγια, ο σεΐχης υποψιάζεται πως η έκτη σύζυγός του τον εγκατέλειψε επειδή συνήψε «ανάρμοστη σχέση» με Βρετανό σωματοφύλακα, πρώην στρατιωτικό. Όπως αποκάλυψε τον Ιούλιο ο Βρετανικό Τύπος πρόκειται για τον 36χρονο Ράσελ Φλάοαρς, ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια επί πέντε χρόνια και συνοδεύει την πριγκίπισσα σε όλα τα ταξίδια της στο εξωτερικό.

Μάλιστα, πέρυσι στις ιπποδρομίες του Άσκοτ, ο Βρετανός σωματοφύλακας ήταν εκεί και φωτογραφήθηκε μαζί με τον σεΐχη, την πριγκίπισσα Χάγια και τον 7χρονο γιο του ζευγαριού. Ο ίδιος ο σωματοφύλακας αρνήθηκε να κάνει σχόλια για το θέμα, όταν ρωτήθηκε ενώ πιστεύεται πως κρύβεται για να ξεφύγει από την οργή του σεΐχη. «Δεν έχω τίποτα να πω για το θέμα», ήταν η απάντηση του 36χρονου σε ερώτηση της Daily Mail στις 11 Ιουλίου.

Ο Φλάοαρς πήρε διαζύγιο από την σύζυγό του πριν ένα χρόνο. Πηγές από το παλάτι στο Ντουμπάι υποστηρίζουν πως η πριγκίπισσα Χάγια του έχει κάνει ακριβά δώρα, όπως μια Range Rover, ένα ακριβό κυνηγετικό όπλο, κομψά κοστούμια και ένα ρολόι.

Εύα Παυλάτου 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ