2019-08-04 17:55:16
Φωτογραφία για Windows 10 όπως  το macOS  Η λειτουργία ονομάζεται Cloud Restore
Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το macOS είναι η δυνατότητα που δίνει στο χρήστη να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα απευθείας από το cloud, απαιτώντας μόνο μια σύνδεση στο Internet.

Την ίδια δυνατότητα θα είναι σε θέση να προσφέρουν σύντομα και τα Windows 10 όπως επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα η Microsoft. Η λειτουργία ονομάζεται "Cloud Restore" και εμφανίζεται μαζί με τις επιλογές για reset ή refresh των Windows 10 από το σχετικό μενού. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κατεβάσει τοπικά ή σε άλλο υπολογιστή το λειτουργικό σύστημα, να το περάσει σε οπτικό δίσκο πχ. usb stick και στη συνέχεια να ξεκινήσει την εγκατάσταση αφού με τη συγκεκριμένη επιλογή, το λειτουργικό «κατεβαίνει» απευθείας στο σύστημα από τους servers της Microsoft.

Αρχικά τη λειτουργία θα δοκιμάσουν όσοι συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα Windows Insiders, όμως η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι για την ώρα δεν είναι ενεργοποιημένο σε κάποια από τις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 10. Όταν αυτό γίνει εφικτό τις επόμενες εβδομάδες, οι χρήστες θα μπορούν να το δοκιμάσουν, χωρίς να καταφύγουν σε δημιουργία iso κ.ο.κ. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ανάλογα με τον κατασκευαστή του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Thurrott
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ