2019-08-05 09:36:17
Φωτογραφία για Ξεσκονίζει τον ΕΟΠΥΥ ο Κικίλιας! Αλλαγές στις δαπάνες, στη λειτουργία, στα οικονομικά
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Ριζικές αλλαγές σκοπεύει να κάνει στον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου ο Οργανισμός να γίνει πιο αποτελεσματικός και να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους περίπου 10 εκατ.ασφαλισμένους του.

Μάλιστα κατά την επίσκεψή του στον ΕΟΠΥΥ, ο Βασίλης Κικίλιας θα ενημερωθεί για όλα τα οικονομικά δεδομένα, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προτίθεται να προχωρήσει και σε αλλαγές στις δαπάνες. Άλλωστε στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα, του εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τα μειωμένα κονδύλια που δίνονται για εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, αφού τα ποσά δεν ξεπερνούν για επισκέψεις τα 90 εκατ. ευρώ, όταν ο ΕΟΠΥΥ έχει στη διάθεσή του περίπου 5,5 δις ευρώ.

Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί- μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Εξάλλου ο Βασίλης Κικίλιαςστις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με φορείς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και αν χρειαστεί να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση που όλες οι υπηρεσίες λάβουν ηλεκτρονική μορφή. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Προς κατάργηση ο ΕΟΠΥΥ; Όλες οι εξελίξεις»


Η εν λόγω τοποθέτηση πάντως του υπουργού Υγείας προκάλεσε έντονες συζητήσεις και προβληματισμούς στους φορείς. Αφού η ενσωμάτωση του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας θα φέρει ανατροπές στην αγορά υγείας, ενώ συμβάσεις και συμφωνίες μπορεί να τιναχθούν στον αέρα.

Βέβαια ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει χρόνο και αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού και είναι άγνωστο εάν μπορεί τελικά να επιτευχθεί.

Μέχρι τότε πάντως ο υπουργός Υγείας σχεδιάζει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ