2019-08-05 20:50:21
Φωτογραφία για Νέος Hγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας
Η Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Essex είναι η παλαιότερη ορθόδοξη μοναστική κοινότητα στην Αγγλία. Ιδρύθηκε το 1958 από τον μακαριστό Γέροντα Σωφρόνιο, πνευματικό τέκνο του Αγίου Σιλουανού τον Αθωνίτη. 

Ο γέροντας Σωφρόνιος υπηρέτησε ως ηγούμενος της Μονής μέχρι την κοίμηση του το 1993. Εν συνεχεία Ηγούμενος ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος, ο οποίος υπηρέτησε με την ιδιότητα αυτή μέχρι πρόσφατα, οπότε και παραιτήθηκε από την ηγουμενία λόγω ηλικίας.

Νέος Ηγούμενος εξελέγη ο ιερομόναχος π. Πέτρος (Βρύζας), πνευματικό ανάστημα του γέροντα Ζαχαρία (Ζάχαρου), ο οποίος ήταν ο πνευματικό τέκνο του γέροντα Σωφρονίου. Ο νέος ηγούμενος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1977, προσήλθε στον μοναχισμό και την αδελφότητα του Έσσεξ το το 2002 σε ηλικία 25 ετών, έχοντας εργαστεί στην μοναστική υπακοή για 17 χρόνια ήδη.

Πρόσφατο εκδόθηκε επαυξημένη η διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Το Μυστήριο του Λόγου στον Γέροντα Σωφρόνιο. Η Θεολογία ως πνευματική κατάσταση», από τις εκδόσεις της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ