2019-08-05 21:38:26
Φωτογραφία για Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΗΣ απο το Θύρρειο Βόνιτσας, είναι υπεύθυνος εκπαιδεύσεως για όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει το καλύτερα ολοκληρωμένο συστημα αυτοάμυνας KALAH στον κόσμο
            Ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Βάσσης, απο το Θύρρειο Βόνιτσας, είναι πλοίαρχος μόνιμος καθηγητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και υπεύθυνος εκπαιδεύσεως KALAH για όλη την Ελλάδα-Head couch, και παρουσιάζει το καλύτερα ολοκληρωμένο συστημα αυτοάμυνας KALAH στον κόσμο ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΧΗΣ-ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΛΑΧ (KALAH).

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΧ (KALAH);

K=KRAV (ΜΑΧΗ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΦΗ)

L=LOTAR (ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΦΥΛΑΞΗ)

H=HATKIKAF (ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΜΑΧΗ)

A= (ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ)

Το καλάχ είναι ένα σύστημα που διδάσκει τους εκπαιδευόμενους από τα αρχικά στάδια και κλιμακωτά πώς να επιβιώσουν σε τυχόν δύσκολες και απειλητικές καταστάσεις που αφορούν είτε τη ζωή τους  είτε τη ζωή των αγαπημένων τους προσώπων κάτω από οποιεσδήποτε  συνθήκες (ένοπλες -άοπλες απειλές και επιθέσεις), σε κάθε περιβάλλον που δύναται αυτές να λάβουν χώρα (Δρόμος, δουλειά, κατοικία, διασκέδαση). Το διαχωρίζουμε από τον παρεξηγημένο όρο , μιας και όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω διέπεται από θεμελιώδεις αρχές και όχι απλά από αριθμό τεχνικών όπως σχεδόν όλα τα στυλ αυτοάμυνας.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΙ ΠΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΤΥΛ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣς

Το καλάχ δεν είναι ένα απλό στυλ αυτοάμυνας αλλά επιβίωσης ο ασκούμενος αντί να μαθαίνει σωρεία τεχνικών και να τις εκτελεί σε προστατευμένο περιβαλλον (γυμναστήριο), συχνά με τη συνεργασία του και κάτω από μηδενική αντίσταση κάτι που στην πράξη και ανέφικτο είναι αλλά και επικίνδυνο για την ζωή του, δεδομένου ότι οι συνθήκες επίθεσης δεν θα είναι ποτέ όπως τις έχει φανταστεί  και η ύπαρξη πανικού και στρές θα  καταστήσουν τις τεχνικές  ανεφάρμοστες. Η προσεγισή μας στο καλάχ βασίζεται σε θεμελιώδεις αρχές ,κάτι που επιτρέπει στον ασκούμενο αντί να προσπαθεί να βρεί ποιά τεχνική θα ανασύρει ,βασιζόμενος τώρα σε σταθερές αρχές η τεχνική να απορρέει αβίαστα, και επίσης μια τεχνκή να μας δίνει λύσεις σε πάμπολλα προβλήματα(επιθέσεις)....... ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ.

Ο εκπαιδευόμενος αφού εντρυφήσει στις θεμελιώδεις αρχές του συστήματος, απόρροια του οποίου θα είναι η αβίαστη χρήση της σωστής τεχνικής κατά περίπτωση, και η εφαρμογή τους υπό μορφή σεναρίων για κάθε μορφή επίθεσης (όρθια μάχη, μάχη εδάφους, πολλαπλοί αντίπαλοι, εξουδετέρωση κάθε είδους όπλων) σε κάθε είδους περιβάλλοντα χώρο, ημέρα ή νύχτα, και χρησιμοποιώντας κατά την εφαρμογή τεχνικές ελεγχόμενου πανικού και στρες αλλά και προβολή αντίστασης από τον . όπως άλλωστε θα συμβεί σε πραγματική κατάσταση βίας, σταδιακά θα καταστεί ικανός να μπορεί να διαχειρίζεται επιτυχώς οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση παρουσιαστεί σε αυτόν ή τα αγαπημένα του πρόσωπα. Κορωνίδα δε  της εκπαιδεύσεως  καθώς προχωράει σε αυτή, είναι  η αναγνώριση έγκαιρα των επικίνδυνων περιοχών (KALAH RED ZONES), ακόμα και όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους (χώροι αναψυχής, μπάρ, εστιατόρια),και η προετοιμασία της τακτικής και στρατηγικής του.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

Το καλάχ έχει 5 επίπεδα (level) εκπαιδεύσεως,  τα πρώτα 2 επίπεδα εκπαιδεύουν τον ασκούμενο σε αποτροπή και καταστολή κάθε είδους άοπλης και ένοπλης επίθεσης και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το επίπεδο 3 περιλαμβάνει επιθέσεις περισσοτέρων των 2 αντιπάλων με χρήση όπλων ή και χωρίς. Το επίπεδο 4 περιλαμβάνει μεθοδολογία προστασίας τρίτου προσώπου (VIP PROTECTION), προστασία χώρων κατοικίας ή εργασίας, αποτροπή πειρατείας, καταστάσεις ομηρείας και άλλα πολλά παραπλήσια αντικείμενα. Το επίπεδο 5 αφορά αποτροπή τρομοκρατικών ενεργείων, συλλήψεις και καταστολή και απευθύνεται πιο πολύ σε στρατό και σώματα ασφαλείας. Παράλληλα γίνεται σε όσους το επιθυμούν εκπαίδευση σε τακτικό επίπεδο και σωστή χρήση όπλων σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ KALAH  ΜΕ ΤΟ KRAV MAGA:

Το καλάχ δεν έχει καμία σχέση με το κράβ μαγκά, ως επι το πλείστον οι τεχνικές του κράβ μαγκά δεν έχουν αποτέλεσμα σε καταστάσεις πραγματικής βίας, το κράβ μαγκά σε αντίθεση με το κάλαχ έχει εξ ολοκλήρου εμπορικοποιηθεί με βάσικο σκοπό το κέρδος και την παραγωγή σωρηδόν ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ