2019-08-06 09:13:03
Φωτογραφία για «Καυτός» ο μήνας για την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ
Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στον ΕΟΠΥΥ δεν είχε μόνο στόχο την ενημέρωση του Β. Κικίλια, αλλά και να δώσει στίγμα για την πορεία που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός. Για την ηγεσία βέβαια, τα πράγματα παραμένουν ασαφή.

Ο κ. Κικίλιας παρέμεινε στον ΕΟΠΥΥ για περίπου 4 ώρες, συναντήθηκε με προϊστάμενους και ζήτησε πληροφορίες για τις υπηρεσίες, οικονομικά δεδομένα, ενημέρωση για τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και τις εκκρεμείς δικαστικές υπηρεσίες. Ο νέος Υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, έθεσε ένα αυστηρό πλαίσιο για την πορεία του Οργανισμού, συζητώντας όλα τα ανοικτά θέματα που ταλανίζουν το φορέα και αξιώνοντας άμεσες ενέργειες.

Για τη νέα κυβέρνηση, η οικονομική βιωσιμότητα αλλά και αποδοτικότητα των δημόσιων φορέων πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένα μοντέλα. Η κατάρτιση ισολογισμού είναι βασική αρχή για την απόδοση των φορέων και ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Αν και η απουσία ισολογισμού κάθε άλλο παρά σπάνια είναι στο δημόσιο τομέα, ειδικά για έναν φορέα τέτοιου προϋπολογισμού συνιστά για τη νέα ηγεσία της Αριστοτέλους αδικαιολόγητη έλλειψη. Στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας είναι και οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμό του Φορέα.


Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ

Η ηγεσία

Η παραίτηση του Τ. Γεωργακόπουλου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥέχει αφήσει τη θέση κενή. Η ηγεσία της Αριστοτέλους, όμως, φέρεται να ετοιμάζεται να ανακοινώσει αντικαταστάτη (ή αντικαταστάτρια) την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα είναι, ωστόσο, η μόνη αλλαγή. Πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό Υγείας να επαναφέρει, με νομοθετική ρύθμιση, τη θέση του β’ αντιπροέδρου στον Οργανισμό. Τι θα γίνει όμως, με τον πρόεδρο του φορέα;

Διαβάστε επίσης: Αποδεκτές οι παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων και Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ

Αν και τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, Μαξίμου και Αριστοτέλους δεν φαίνονταν να εξετάζουν την (άμεση τουλάχιστον) αντικατάσταση του Β. Πλαγιανάκου, το κλίμα φέρεται να έχει αλλάξει… Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στη θέση επίσημα από τις αρχές του έτους, αλλά δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στο τιμόνι του Οργανισμού και μετά το Σεπτέμβριο ή θα ζητηθεί η παραίτηση του, αφού τυπικά η θητεία του είναι 5ετής.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ