2019-08-06 16:00:29
Φωτογραφία για Κράμπα στη θάλασσα: Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα σωθείτε!
Τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία ”χτυπά” κόκκινο επηρεάζεται η ομαλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να παθαίνουμε συχνότερα κράμπες.

Ο ιδρώτας, η απώλεια υγρών, ασβεστίου και καλίου και η έντονη ζέστη εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος με συνέπεια να εκδηλώνονται οι γνωστές σε όλους μας κράμπες.

Αν και στην πλειονότητά τους δεν υποκρύπτουν δηλαδή κάποιο πρόβλημα υγείας, στην περίπτωση όμως που επιμένουν για μεγάλο διάστημα, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι συμβαίνουν ξαφνικά και εκτός από τον έντονο πόνο που προκαλούν, δεν επιτρέπουν στους μύες, που έχουν προσβληθεί να λειτουργήσουν κανονικά.

Στην περίπτωση που πάθετε κράμπα μέσα στο νερό, πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σαςπροκειμένου να μην θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας.

Συνήθως οι κράμπες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κολύμβησης εμφανίζονται εξαιτίας του έντονου ρυθμού που καταβάλλουν οι μύες.

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Κρατήσετε την ψυχραιμία σας όσο και αν ακούγεται δύσκολο

Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα του χαλαρού σας ποδιού να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντας το στην περιοχή των δαχτύλων.

Προσπαθήστε κολυμπώντας αργά να βγείτε προς την ακτή, σε ύπτιο στυλ.

Πιείτε πολύ νερό για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.
healthreport
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ