2019-08-07 00:50:53
Φωτογραφία για Η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ για τα προσωπικά δεδομένα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το Δικαστήριο της Ε.Ε. να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις

στην Ελλάδα ύψους 5.287,5 ευρώ για κάθε μέρα που δεν έχει συμμορφωθεί στις νέες οδηγίες της Ε.Ε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν μετέφεραν στο εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το Δικαστήριο της Ε.Ε. να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα ύψους 5.287,5 ευρώ για κάθε μέρα που δεν ενσωματώνεται το σχετικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 7/5/2018.

Πρόκειται για μία αδράνεια -μεγαλύτερη του ενός έτους- που βαρύνει την προηγούμενη Κυβέρνηση και που κοστίζει μέχρι σήμερα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό κόστος σε δύσκολους καιρούς, αλλά κυρίως ότι δεν διασφαλίζονται απολύτως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την καθυστέρηση εκ μέρους της χώρας μας και την επιβολή του προστίμου και έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Έτσι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ