2019-08-07 11:41:45
Φωτογραφία για Παναγιώτης Μπεχράκης: Κάνει έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για το κάπνισμα στα νοσοκομεία
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κάπνισμα στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, κάνει έκκληση στο προσωπικό που εργάζεται στα ιατρονοσηλευτικά ιδρύματα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για το καλό της Δημόσιας Υγείας.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης διευκρινίζει ότι, από την πλευρά της πολιτείας δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν μέτρα καταστολής, όπως ίσως λανθασμένα πιστεύουν ορισμένοι, όπως αναφέρει, αλλά διάθεση συνεργασίας και κοινωνικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Δείτε επίσης - Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Π. Μπεχράκης: Τι ειπώθηκε για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αυτό άλλωστε προέκυψε και από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης ανάμεσα στον κ. Μπεχράκη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής:


“Συμφωνήσαμε με τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, στο θέμα της εφαρμογής του νόμου για τον έλεγχο του καπνίσματος να υπάρξει διάθεση συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού των πολιτών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε ομαλά. Δεν δίνουμε έμφαση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που επιμένουν όλοι, αλλά στην πειθώ. Να καταλάβει ο καθένας ότι είναι προς το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας να ισχύσει επιτέλους ο νόμος”.

Δείτε επίσης - “Ντουμάνια” στα νοσοκομεία από “θεριακλήδες” παρά την απαγόρευση Κικίλια – Καταγγελίες από ασθενείς και συγγενείς!

Π. Μπεχράκης: “Γιατροί και νοσηλευτές να ενεργοποιήσουν πρώτοι τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου”

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό ρεπορτάζ του iatropedia.gr με καταγγελίες ασθενών και συνοδών για γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν μετατρέψει σε “ντουμάνια” τα νοσοκομεία, ο κ. Μπεχράκης δηλώνει ότι υπάρχουν όντως παραβατικές συμπεριφορές, αλλά η πολιτεία αναζητά συναινέσεις:

“Υπάρχουν και παραβατικές συμπεριφορές, το γνωρίζουμε αυτό. Εγώ ήθελα να κάνω έκκληση, όμως, προς όλους γιατρούς, προς όλους του νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας αντί να μετατρέπουν το επάγγελμά τους σε αντικείμενο στόχευσης για τη μη τήρηση του νόμου, να μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε πρότυπα εφαρμογής του νόμου και σε μηχανισμό ενεργοποίησης όλης της διαδικασίας για την εφαρμογή του νόμου. Κι όχι να τροφοδοτούν το αντίθετο. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές και όποιον, όχι απλώς εργάζεται σε νοσοκομείο αλλά όποιον ασκεί οποιοδήποτε ιατρικό ή παραϊατρικό επάγγελμα, να μετατρέψει τον εαυτό του σε παράδειγμα προς μίμηση και να ενεργοποιήσει τη γραμμή για την εφαρμογή του νόμου και όχι να δίνει τη γραμμή για επίθεση στη μη εφαρμογή του νόμου”, καταλήγει ο κ. Μπεχράκης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ