2019-08-08 11:00:23
Φωτογραφία για Οριακή πτώση 1,17% κατέγραψαν οι αφίξεις τον Ιούλιο στη Ρόδο. Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες
ΡΟΔΟΣ. Η τουριστική κίνηση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις για τον μήνα Ιούλιο του 2019, κατέγραψε μείωση της τάξης του 1,17% ενώ σε επίπεδο επταμήνου, το σύνολο της μείωσης ήταν της τάξης του 0,3% συγκριτικά πάντα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.

Ειδικότερα, στο νησί της Ρόδου ήρθαν με 5.653 πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, 478.783 επιβάτες φέτος τον Ιούλιο, έναντι των 484.495 επιβατών που ήρθαν στη Ρόδο το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.

Από τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και μετά από σύγκριση με τα στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα, διαπιστώνεται ότι η πρώτη πεντάδα των τουριστικών αγορών του νησιού μας προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Πολωνία, σε ό,τι αφορά πάντα τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης αποτυπώνουν αυτό ακριβώς που αποτελούσε την εκτίμηση πολλών τουριστικών παραγόντων σύμφωνα με την οποία το 2019 δεν θα είναι μία εύκολη χρονιά, λόγω διάφορων καταστάσεων και συνθηκών.


Πάντως Βρετανία και Γερμανία παραμένουν οι δύο μεγαλύτερες αγορές για τη Ρόδο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ιταλοί τουρίστες, που όπως είναι γνωστό, προτιμούν το νησί της Ρόδου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύνολο αφιχθέντων επιβατών: 478.783 επιβάτες με 5.653 αεροσκάφη.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των επιβατών που αναχώρησαν τον μήνα Ιούλιο από τη Ρόδο, έφθασε τις 458.993 επιβάτες.

Συνολικά το πρώτο επτάμηνο του 2019, το σύνολο των νέων τουριστών που ήρθαν στο νησί μας για να περάσουν τις διακοπές τους ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2018, όπου συγκριτικά με το προηγούμενο έτος (2017) το αεροδρόμιο “Διαγόρας” είχε καταγράψει αύξηση αφιχθέντων επιβατών της τάξης του 13,7%.

Προβληματισμός στους επαγγελματίες

Παρά το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις αφίξεις των επιβατών στα νησιά μας, κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα με το προηγούμενο έτος, εν τούτοις, οι αριθμοί αυτοί, δεν φαίνεται να αντιστοιχούν και στην ίδια την αγορά, δεδομένου ότι πολλοί επαγγελματίες του νησιού μας, σε επικοινωνία τους με τη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, εκφράζουν καθημερινά τον προβληματισμό τους, ότι η κατάσταση δεν είναι αυτή που αναμένονταν και ότι αυτό που στο τέλος μετρά, είναι το τι απομένει στο κλείσιμο της ημέρας και του μήνα, στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία αυτά, αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρηματιών με τον τουρισμό και αναμένεται να αξιολογηθούν και να εκτιμηθούν αναλόγως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

http://enimerosi.com/

ΡΟΔΙΑΚΗ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ