2019-08-08 20:35:52
Φωτογραφία για Καύσωνας προ των πυλών: θα «χτυπήσουν» 40άρια - Έρχεται καυτός Δεκαπενταύγουστος
Καιρός - ΕΜΥ: Καυτό Δεκαπενταύγουστο δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις - Διαβάστε την

αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέσα από χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η ΕΜΥ προειδοποιεί, μόλις λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο: Καύσωνας θα «σαρώσει» την Ελλάδα, καθώς νέο «κύμα» θα... εισβάλλει στη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 20 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34 και τοπικά έως 36 με 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 32 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34 με 35.


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το πρωί έως και το απόγευμα κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Έρχεται νέο «κύμα» καύσωνα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08).

Συγκεκριμένα:

1. Την Πέμπτη υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμοί Κελσίου).

β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου).

2. Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου).

β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου).

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

3. Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ