2019-08-08 21:10:38
Φωτογραφία για Πικραμμένος σε Τσίπρα: Είμαι εδώ, γιατί εσείς με φέρατε
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα,

όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον συνέκρινε με την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Για την αναφορά στο όνομά του από τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Θεωρείτε ότι όποιος διορίζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού ταυτίζεται και με το κόμμα που ανήκει ο πρωθυπουργός. Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος που ήταν σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να διοριστεί στο ΣτΕ», είπε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, παίρνοντας το λόγο είπε: «Νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα που δεν μπορούν να συγκριθούν. Ισχύει η λαϊκή παροιμία: Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Εγώ πήγα στο γραφείο του Κωσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ με επέδειξε. Εγινα πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας το 2009. Περίπου 19 χρόνια μετά. Αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο εκόντα άκοντα. Δεν είχα την βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε. Τι να κάνουμε;


Τώρα να μου επιτρέψετε με στενοχώρια δύο λόγια για την κυρία πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού.

Υπάρχει όντως πρόβλημα με την νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αυτό είναι το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της αρχής είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος;

Γιατί η κυρία Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε γιατί; Για να μην ελεγχθεί από την ευρωπαίκή επιτροπή. Γιατί αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών; Η κυρία Θάνου θα ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω κι άλλα αλλά δεν είναι ώρα».

Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίρπας απάντησε στον Παναγιώτη Πικραμένο, λέγοντας: «Να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που πήρε το λόγο. Με την παρέμβασή του επιβεβαίωση όσα λέμε περί προσχηματικότητας κολλήματος με την κα Θάνου. Αυτό το κάνατε με 2 τρόπους. Αναφερθήκατε στην δική σας θητεία στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού. Εφόσον ένας δικαστής έχει την δυνατότητα να καταλαμβάνει την θέση δεν υπάρχει κόλλημα επ αυτού».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ