2019-08-09 10:04:52
Φωτογραφία για Συνάντηση με τον Υπουργό αναμένουν τα διαγνωστικά κέντρα
Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη Virus

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας αναμένουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών. Η οριακή κατάσταση στον κλάδο λόγω της συνεχόμενης ζημίας σφίγγει τον κλοιό για άμεση εξεύρεσης λύσης, καθώς το αδιέξοδο χρονίζει, αφού υπήρξε «προίκα» της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της απερχόμενης κυβέρνησης στη νυν.

Όλα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, εξετάζουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όχι μόνο δεν πληρώνονται για την δουλειά τους, αλλά επιπλέον επωμίζονται το κόστος για τα αναλώσιμα υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για να επιτελεστεί το έργο τους, όπως τόνισε στο Virus ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας.

Εξαιτίας των περικοπών του ΕΟΠΥΥ, πολλές φορές δεν καλύπτονται ούτε τα βασικά έξοδα, όπως τα προαναφερόμενα υλικά για να διεκπεραιωθούν οι εξετάσεις, με συνέπεια κάθε μέρα να δημιουργούνται περισσότερες ζημίες στον κλάδο, διευκρίνισε ο κ. Βουγιούκας εξηγώντας το κατεπείγον της συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου.


Ο κλάδος αγωνιά γιατί «όλοι είναι υπερχρεωμένοι», σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΙΔΙΚ, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «κινούμαστε ενωμένοι και προχωράμε μαζί σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο».

Η χρονική συγκυρία θεωρείται ιδανική από την πλευρά των παρόχων γιατί η παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος από τις εκλογές θα έχει επιτρέψει στη πλευρά του Υπουργείου να ενημερωθεί κατάλληλα για τα προβλήματα του κλάδου και συνεπώς αναμένεται να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

Πέρα από την αναμενόμενη ενίσχυση του κωδικού με το πολυσυζητημένο κονδύλι του ΕΟΠΥΥ από τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε Ευρωπαίους Πολίτες και την ρύθμιση με τις 120 δόσεις του clawback, ο κλάδος θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για την κατάργηση των αυτόματων περικοπών μετά από επτά έτη και ζητά να μην συνεχιστεί η καταστροφική παρελθούσα πολιτική σε βάρος των ιδιωτικών μονάδων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που εξυπηρετούν περισσότερους από το 90% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ