2019-08-10 10:25:37
Φωτογραφία για Πόρτο Χέλι: Δύο νεκροί, μία σοβαρά τραυματίας - Πώς έγινε η φονική σύγκρουση σκαφών
Δύο άνδρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το

βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής. Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε μόλις 350 μ. από την ακτή στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, μεταξύ Σπετσών και Πόρτο Χέλι. Ενα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι- δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά- συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ελληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα. «Το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το αλιευτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open, που περιγράφοντας τις συνθήκες της φονικής σύγκρουσης ανέφερε ότι το φουσκωτό έπεσε στο ξύλινο σκάφος την ώρα που το δεύτερο σήκωνε δίχτυα.

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση το ξύλινο αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη. Οι Γάλλοι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ταχύπλοο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το Λιμενικό.


Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Επιπλέον εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες για άνδρα που εξαφανίστηκε

Στο φουσκωτό ταχύπλοο επέβαινε ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εξαφανίστηκε. Στο πλαίσιο της προανάκρισης και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φουσκωτό, υπήρχε ένας ακόμη πάνω στο σκάφος, ένας αλλοδαπός που φέρεται να είναι ο χειριστής. Αυτός, μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, μετά τη σύγκρουση, διέφυγε και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Λιμενικό για τη σύγκρουση των σκαφών

Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση για τη σφοδρή σύγκρουση των δύο σκαφών.

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), με λέμβο περίπου 5 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους».

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή μετέβη ο α’ υπαρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο περιφερειακός διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Κοντομάρης.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ