2012-06-15 18:22:11
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Έλλειψη βούλησης για ειρηνική μετάβαση στη Συρία
Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, δήλωσε ότι διαπιστώνει «έλλειψη βούλησης για την επίτευξη μιας ειρηνικής μετάβασης» στη χώρα.

«Αντ’αυτού υπάρχει μία προσπάθεια προς την προώθηση στρατιωτικών θέσεων», πρόσθεσε.

Ο Μουντ, μιλώντας από τη Δαμασκό, δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ ή στους αντάρτες που πολεμούν το Σύρο ηγέτη, αλλά αργότερα εξήγησε ότι αναφερόταν και στις δύο πλευρές.

Τόνισε ακόμα ότι το έργο της αποστολής του που είναι αρμόδια να επιτηρεί την εκεχειρία «περιορίζεται λόγω των βιαιοτήτων» που πλήττουν τη χώρα.

«Η βία αυξήθηκε τις τελευταίες δέκα ημέρες, ξανά με τη βούληση των δύο πλευρών, με απώλειες και στις δύο πλευρές και με σοβαρούς κινδύνους για τους παρατηρητές μας. Η κλιμάκωση της βίας περιορίζει την ικανότητά μας να παρατηρούμε και να διαπιστώνουμε την επί τόπου κατάσταση, με συνέπεια να περιορίζεται η βοήθειά μας για να αρχίσουν οι πλευρές διάλογο», δήλωσε ο στρατηγός Μουντ στον Τύπο έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της αποστολής στις 29 Απριλίου.

Το σχέδιο έξι σημείων για την έξοδο από την κρίση που πρότεινε ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Κόφι Ανάν «δεν εφαρμόστηκε και δεν υπάρχουν άλλα (σχέδια)», είπε.

Σύμφωνα με το Νορβηγό επικεφαλής των παρατηρητών, «η αποστολή δεν είναι μόνιμη» και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αναθεωρήσει την εντολή της «εντός των προσεχών ημερών και εβδομάδων».
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κυριακή, κοντή γιορτή!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κυριακή, κοντή γιορτή!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ