2019-08-11 12:21:26
Φωτογραφία για Είναι αυτός ο ωραιότερος δρόμος στον κόσμο;
Ο «άρχοντας των δρόμων» γιορτάζει τα 154 του χρόνια

Το Ringstrasse, μια μεγάλη κυκλική λεωφόρος του 19ου αιώνα στην περιοχή Innere Stadt της

Βιέννης, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αξιοθέατά της, με μνημεία και πάρκα να την περιβάλλουν και φέτος γιορτάζει τα 154 της χρόνια.

Παράλληλα με την αρχιτεκτονική της Βιέννης, τα Μπαρόκ κάστρα, τους κήπους και την ξεχωριστή ομορφιά της, οι εορτασμοί φαίνεται ότι θα μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης τουριστών.

O Φραγκίσκος Ιωσήφ Α΄ της Αυστρίας αποφάσισε το 1857 την κατεδάφιση τον τειχών της πόλης και στην διαθήκη του ζήτησε την κατασκευή μιας κυκλικής λεωφόρου. Το συνολικό μήκος της λεωφόρου είναι 5,2 χλμ και αποτελείται από διάφορους δρόμους, που φέρουν την κατάληξη -ring (= κύκλος). Στην Ringstrasse μετακόμισαν οι εύπορες οικογένειες της πόλης και κατασκεύασαν τα παλάτια τους. Επίσης, κατασκευάστηκαν επί αυτής μεγάλα δημόσια κτίρια, όπως το Κοινοβούλιο και το Δημαρχείο.


Το 1865, ο αυτοκράτορας της χώρας Φραγκίσκος Ιωσήφ, κοίταξε τη μοναδική πιο κομψή κατασκευή στην πόλη από το τεράστιο μουστάκι του και κήρυξε το «δαχτυλίδι» έτοιμο για τις επιχειρήσεις.

Χτισμένος στην παλιά πόλη, με μνημειακά κτίρια, καταπράσινα πάρκα και μεγαλοπρεπείς πλατείες.

Η περίφημη λεωφόρος Ringstrasse στα 5,5 χλμ. του μήκους της περικλείει όλο το ιστορικό κέντρο της Βιέννης (Innere Stadt), ενώ περίπου στο κέντρο του πενταγώνου που σχηματίζει, ορθώνεται το αδιαμφισβήτητο σύμβολό της.
newmoney.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ