2019-08-11 15:48:19
Φωτογραφία για Πυρκαγιά στην Ελαφόνησο: Εγκαταλείπουν το νησί οι επισκέπτες
Ενώ η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο εξακολουθεί να μαίνεται με την πυροσβεστική να εντείνει τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της μετά την αναζωπύρωσή της σήμερα, μεγάλος αριθμός επισκεπτών εγκαταλείπει το νησί.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, σημειώνει ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική. Τονίζει ωστόσο ότι, ευτυχώς, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, η πορθμειακή γραμμή Πούντα-Ελαφόνησος έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου να αποφευχθεί η έλευση επιπλέον κόσμου στο νησί. Σε επιφυλακή βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού μία λάντζα και ένα πλωτό του λιμενικού. Για την ώρα δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή τους για τη μεταφορά κατοίκων ή επισκεπτών σε άλλο σημείο του νησιού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ