2019-08-11 17:42:01
Φωτογραφία για Φθηνά καλώδια lightning του εμπόριο μπορούν να μολύνουν τους υπολογιστές σας
Είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά εξαρτήματα και να μην αγοράζετε πάντα τα φθηνότερα, επειδή σπάνια έχουν πιστοποιηθεί για να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα με φθηνά καλώδια φόρτισης για το iphone. 

Τα καλώδια lightning αυτά, έχουν τροποποιηθεί για να ενσωματώσουν ένα τσιπ που επιτρέπει σε έναν χάκερ να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή σας από απόσταση. Μόλις το καλώδιο lightning συνδεθεί στον υπολογιστή, ο hacker ενημερώνεται και μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο μηχάνημά σας. Το τροποποιημένο καλώδιο δημιουργήθηκε από έναν ερευνητή ασφάλειας που ονομάζεται MG και το όνομα του προϊόντος είναι το καλώδιο O.MG. Εάν ο υπολογιστής του θύματος δεν είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, ο χάκερ θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 90 μέτρων για να αποκτήσει πρόσβαση. Αλλά αν το μηχάνημα είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, τότε ο χάκερ μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο.


Μόλις συνδεθεί το καλώδιο στον υπολογιστή του θύματος (ο οποίος δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για τροποποιημένο καλώδιο), ο χάκερ μπορεί να εισάγει τη διεύθυνση IP του καλωδίου από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε μερικές επιλογές, η να ανοίξει το τερματικό για να εισάγει εντολές στον υπολογιστή του θύματος. "Είναι σαν να κάθεστε στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι του θύματος, αλλά να μην βρίσκεστε εκεί", λέει ο MG στη σελίδα του Motherboard .

Η MG πωλεί τα καλώδια στα 200 δολάρια το καθένα και κατάφερε να πουλήσει όλο το απόθεμα της στο συνέδριο του Black Hat. Τα καλώδια ήταν αυτά της Apple που τροποποιήθηκαν αργότερα με το χέρι. Η MG ανακοινώνει ότι συνεργάζεται με το Hak5 για να δημιουργήσει περισσότερα δικά της. Αλλά αυτή τη φορά, θα είναι καλώδια που δημιουργούνται από το μηδέν και όχι τα καλώδια της Apple που έχουν τροποποιηθεί (επειδή δεν είναι νόμιμο).

 Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί από το λογαριασμό του στο Twitter I will be dropping #OMGCables over the next few days of defcon.

I will also have 5g bags of DemonSeed, if that’s your thing.

I’ve been very busy with @d3d0c3d & @clevernyyyy.

Details and update here: https://t.co/0vJf68nxMx
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο δεύτερο μισό...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο δεύτερο μισό...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ