2019-08-11 18:44:17
Φωτογραφία για ΚΑΑΥ Κεραμωτής Καβάλας: Ένα ''χακί'' θέρετρο φιλικό προς τα αδέσποτα
Του Ηλία Προύφα

Νωπές είναι ακόμη στις μνήμες όλων μας η είδηση της κακοποίησης αδέσποτων σκύλων, σε στρατόπεδα και φυλάκια του Ελληνικού Στρατού.

Το θέμα είχε πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, με το επίμαχο βίντεο να έχει γίνει αρνητικά viral στο youtube και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ, είχαν διατάξει ΕΔΕ για τους οπλίτες, με τη δικαιοσύνη να επεμβαίνει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε συμβεί ή είχε καταγγελθεί κακοποίηση ζώου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά καιρούς είχαν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα ελάχιστα, ευτυχώς, περιστατικά, τα οποία μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση το ένστολο προσωπικό, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι φιλόζωοι.

Σε πολλούς σχηματισμούς, στρατόπεδα και φυλάκια, στελέχη και οπλίτες, έχουν ''υιοθετήσει'' αδέσποτα ζώα, τα οποία φροντίζουν σαν δικά τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΑΑΥ Κεραμωτής στην Καβάλα, όπου το προσωπικό έχει αναλάβει υπό την προστασία του 5 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία βρήκαν δροσερό καταφύγιο εν μέσω καύσωνα, στους χώρους του ''χακί'' θερέτρου.

Ένα πιάτο φαγητό και ένα μπολ νερό, είναι αρκετό για τους τετράποδους φίλους των στελεχών και οπλιτών, τα οποία έχουν εξοικειωθεί με το χώρο, δείχνοντας και αυτά την αγάπη τους.

Καθημερινά ο Δκτης, Λοχαγός Γιάννης Σίμος, έχει βάλει στο πρόγραμμα και φροντίζει με τους υφισταμένους του εκτός του ΚΑΑΥ και τους 5 τετράποδους φίλους του.

Το ίδιο κλίμα όπως μαθαίνουμε ισχύει και σε όλη την Περιοχή Ευθύνης της 25 ΤΘΤ, στην οποία ανήκει το ΚΑΑΥ, με τον Ταξίαρχο Γεώργιο Τριάντη, να δίνει πρώτος το παράδειγμα.

Υπάρχουν και αυτές οι ειδήσεις από τον Ελληνικό Στρατό, που αξίζει και πρέπει να γίνουν viral! 
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ