2019-08-11 20:07:03
Φωτογραφία για Δημήτρης Μασούρας: Νόθευση της λαϊκής βούλησης, ο νέος νόμος του ΥΠΕΣ που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση!
Δημήτρης Μασούρας στην εφημερίδα "ΠΑΛΜΟΣ της Αιτ/νιας": Νόθευση της λαϊκής βούλησης, ο νέος νόμος του ΥΠΕΣ που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση!

Γράφει ο:  Kώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

         Με την ιδιότητα του ανταποκριτή, της εφημερίδας "ΠΑΛΜΟΣ της Αιτ/νιας" έστειλα και στους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

       "Tη βδομάδα αυτή κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ των άλλων θα καθορίζει, κατά τη κυβέρνηση τα σχετικά με τη διοίκηση των Δήμων. Κατά πληροφορίες κάνει το Δήμαρχο πανίσχυρο και τη παράταξη του πανίσχυρη. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με το νόμο της απλής αναλογικής, με τον οποίο έγιναν οι πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.  Η εφημερίδα "Παλμός της Αιτ/νιας" και εγώ ως ανταποκριτής της στο Δήμο μας θα θέλαμε, να μας στείλετε την άποψη σας για το θέμα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 1-8 να τη δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα το Σάββατο 3.8.2019"...... ΥΓ: -Απευθυνόμαστε και στους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους  για λόγους ίσης προβολής και πολυφωνίας.


-Θα εκτιμούσαμε την ανταπόκριση σας για τη παραχώρηση μιας συνέντευξης όποτε θέλετε.

Ευχαριστώ

Κώστας  Θ. Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

..................................      Μας έστειλε την άποψη του ο υποψήφιος Δήμαρχος και νέος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μασούρας Δημήτρης. Τον ευχαριστούμε και περιμένουμε τις απόψεις και των άλλων:

Δημήτρης Μασούρας:

        "Κατά την άποψή μου, η επιχειρούμενη από το υπουργείο εσωτερικών μεταβολή του νόμου με τον οποίον διοικούνται οι δήμοι συνιστά νόθευση της λαϊκής βούλησης, αφού είναι προφανές ότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτό που ψήφισαν οι δημότες. Η ψήφος πρέπει να έχει ίση αξία. 

       Ήδη, στον ισχύοντα μέχρι σήμερα νόμο, υπήρχαν αρκετές διατάξεις, οι οποίες διευκόλυναν την διακυβέρνηση εκ μέρους της παράταξης του Δημάρχου (εκλογή προέδρου δ.σ., σύνθεση οικονομικής επιτροπής κ.ο.κ.). Η αυτοδιοίκηση δεν έχει να φοβηθεί από την ανάγκη συνθέσεων, που κανένας καλόπιστος δήμαρχος δεν έχει αμφιβολία ότι θα επιτυγχάνεται. 

         Η αναγωγή του όποιου δημάρχου σε μονάρχη, είναι αυτή που εγκυμονεί κινδύνους για τη διαφάνεια, την ισότητα των πολιτών, αλλά και γενικά την πορεία του τόπου. 

.................................

Πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Αιτωλακαρνανίας 
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ