2019-08-12 00:47:05
Φωτογραφία για ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ- ΑΣΤΑΚΟΣ: Απαράδεκος ο νέος νόμος του ΥΠΕΣ που διορίζει πρόεδρο και καταργεί αρμοδιότητες της Κοινότητας
          Ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου ο οποίος πρόσφατα εκλέχτηκε στη Δημοτική κοινότητα Αστακού και ήταν εν δυνάμει υποψήφιος Πρόεδρος, διαμαρτύρεται για το νέο νόμο του ΥΠΕΣ που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, που διορίζει πρόεδρο και καταργεί αρμοδιότητες της Κοινότητας και τονίζει ότι πρόκειται ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος Αναλυτικά στη διαμαρτυρία του, ο κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου αναφέρει: 

           Περιμένοντας αρκετό καιρό και πλέον 20 περίπου μέρες πριν την ψηφοφορία μεταξύ των επτά με βάση το νόμο όπου όλοι οι υποψήφιοι συμμετείχαμε και λάβαμε μέρος στις εκλογές, με έναν νόμο της τελευταίας στιγμής άκρως αντισυνταγματικό, όπου αλλάζει η Νέα Δημοκρατία και διορίζει πρόεδρο. 

      Θεωρώ ότι, εφόσον, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έγιναν με ένα συγκεκριμένο εκλογικό νόμο, είναι τελείως παράλογο αυτό να αλλάξει. 

Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα: Φανταστείτε ότι για την κατάκτηση ενός κυπέλλου δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε δύο μεταξύ τους παιχνίδια διεξάγεται ο πρώτος αγώνας και μία μέρα πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα να αποφασίσει κάποιος οτι η πρώτη αναμέτρηση ήταν αρκετή και δεν θα διεξαχθεί άλλη....  


         Αυτό επίσης που αλλάζει είναι ο ρόλος του τοπικού συμβουλίου, όπου πλέον γίνεται απλά εισηγητικός δηλαδή γλάστρα. 

       Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θέλουν έναν δήμαρχο παντοδύναμο, χωρίς αντιπολίτευση και δίχως να μπορεί κανείς άλλος να προσφέρει έστω και αν το θέλει. Αυτό το οποίο έκανε η Νέα Δημοκρατία λέγεται ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. 

         θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε και με ανέδειξε για δεύτερη φορά στην πρώτη θέση του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχα. Εύχομαι ολόψυχα Καλή θητεία στην καινούργια πρόεδρο και στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο. 

Υ.Γ: Ασχολήθηκα με τις εκλογές όχι για το ποσό που θα λαμβάνει ο πρόεδρος κάθε μήνα, όχι για το αξίωμα και το κύρος της θέσης, αλλά για να αποκτήσει ξανά ζωή ο τόπος μου, να μπορούν με αξιοπρέπεια και έχοντας επιλογές να παραμείνουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, η νεολαία θα είναι ο αυστηρότερος κριτής σας και θα σας καταδικάσει.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ