2019-08-12 09:39:58
Φωτογραφία για Ρένα Δούρου για φωτιά στον Υμηττό: Έχουμε αναφορά για δύο καμμένα σπίτια
Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον Υμηττό, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δύο σπίτια κάηκαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές εξωτερικά. Η φωτιά έχει περιοριστεί ωστόσο όλες οι δυνάμεις είναι πάνω της λόγω του ισχυρού ανέμου υπό τον φόβο συνεχών αναζωπυρώσεων. Την είδηση για τα καμένα σπίτια επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Σαφώς και είναι καλύτερη η εικόνα ιδίως για όσους είδαμε από την αρχή την εξέλιξη και βεβαίως το πιο βασικό είναι ο αέρας. Δεν πνέει με την ίδια σφοδρότητα. Από την πρώτη στιγμή με τον κ. Χαρδαλιά συντονίσαμε με την Περιφέρεια Αττικής τις δυνάμεις. Από την ώρα που έπεσαν τα μποφόρ και σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, η εικόνα που έχουμε είναι πολύ καλύτερη», είπε. «Έχουμε πολλά να πούμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε με το πράσινο και το πώς το αντιμετωπίζουμε αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να ευχηθούμε στους ανθρώπους που δίνουν μάχη να λήξει άμεσα όλο αυτό», πρόσθεσε η Περιφερειάρχης.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η Λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό έχει ανοίξει. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ