2019-08-13 07:30:23
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Άρτας: Περιστατικά βίας στα Επείγοντα
«Ξέφραγο αμπέλι» χαρακτηρίζει το νοσοκομείο Άρτας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή δύο νέα περιστατικά βίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Άρτας δεν υπηρετεί κανένας φύλακας λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι υγειονομικοί των ΤΕΠ βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν «οργισμένο χρήστη τοξικών ουσιών», ο οποίος απειλούσε το προσωπικό. Ταυτόχρονα, ένας συνοδός ασθενών έσπασε την τζαμαρία της πόρτας των Επειγόντων. «Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό από τα θραύσματα» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία έχει επισημάνει πολλές φορές την πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα.

Κέντρο Υγείας – φάντασμα

Στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου αναφέρεται, επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους. Όμως έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας – φάντασμα, αφού υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός, ο διευθυντής του ΚΥ, και αυτός οδοντίατρος.


Το Κέντρο Υγείας καλύπτεται μόνο από κάποιους αγροτικούς γιατρούς, ενώ τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Άρτα, που απέχει μιάμιση ώρα, με κίνδυνο της ζωής των ασθενών.

Τέλος, στο Κέντρο Υγείας Καλεντίνης υπηρετούν 3 οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων χωρίς να υπάρχει ασθενοφόρο. Τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα (αγροτικά οχήματα, ΙΧ), ενώ εάν κληθεί ασθενοφόρο από την Άρτα ή το Βουργαρέλι που υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ, είναι μιάμιση ώρα απόσταση.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας, να καλύψει το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου με ιατρικό προσωπικό και το Κ.Υ. Καλεντίνης με ασθενοφόρο.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ