2019-08-13 08:50:06
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο Έλληνας που πούλησε την εταιρεία του για 90 εκατομμύρια ευρώ στην Alibaba
Ένας Έλληνας απόφοιτος του Πολυτεχνείου πούλησε την εταιρεία του για 90 εκατομμύρια και αποτελεί παράδειγμα.

Στην Ελλάδα της κρίσης δεν ήταν εύκολο να ευδοκιμήσουν οι νέες ιδέες στην επιχειρηματικότητα. Ωστόσο υπάρχει το παράδειγμα ενός Γιαννιώτη που δείχνει πως τίποτα δεν είναι απίθανο αν δουλέψεις και πιστέψεις στον εαυτό σου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Τζούμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και είδε τους κόπους του να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Κώστας Τζούμας είχε ιδρύσει τη δική του εταιρία που λέγεταιData Artisans. Η εταιρία βρισκόταν σε διαρκή άνοδο και ανάγκασε την Alibaba να προχωρήσει στην αγορά της.Η Data Artisans είναι μια εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες – καταναλωτές.


Το απίθανο ποσό που κέρδισε από την εξαγορά

Έχει συνεργαστεί με κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας, όπως το Netflix, την Uber, την ING και την κινεζική εκδοχή του Amazon, ονόματι Alibaba.Πέρα από την αναγνώριση προς το όνομα του, ο Κώστας Τζούμας είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να γεμίζει χρήματα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα η Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans, για 90 εκατ. ευρώ. Σίγουρα αυτό το επίτευγμα δεν είναι λίγο και δείχνει το δρόμο για άλλους φιλόδοξους επιχειρηματίες. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον συμπατριώτη μας να δίνει συνέντευξη για την εταιρία του σε έκθεση στις ΗΠΑ.
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ