2019-08-13 10:08:43
Φωτογραφία για Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στη Σαμοθράκη: Την Τετάρτη - καιρού επιτρέποντος.. - το επόμενο δρομολόγιο πλοίου
Η περιπέτεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου!

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαμοθράκης καθώς από τις 6 Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια πλοίων μόνο για δύο 24ωρα.

Το επόμενο πλοίο, μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στο νησί την Τετάρτη και αυτό αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η περιπέτεια για τη Σαμοθράκη ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου όταν ακινητοποιήθηκαν με βλάβη τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που εξυπηρετούσαν το νησί.

Με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας βρέθηκε λύση για δύο ημέρες - στις 9 και 10 Αυγούστου - με το πλοίο ANAX.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να δρομολογηθεί το μεγαλύτερο πλοίο «AZORES EXPRESS» το οποίο, όμως, αρχικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο του δρομολόγιο το βράδυ της Κυριακής ενώ για τον ίδιο λόγο δεν εκτέλεσε και το δρομολόγιο το πρωί της Δευτέρας.


Σαν να μην έφτανε αυτό το βράδυ της Δευτέρας η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «AZORES EXPRESS» ανακοίνσε ότι αποδρομολογεί οριστικά το πλοίο λόγω... ελλιπούς εγκατάστασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας.

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης,σε σχέση με το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ,είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του νησιού . Ως εκ τούτου ζητάμε την ακύρωση των εγκριθέντων δρομολογίων μέχρι και τις 31/8»!

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται το Andros Jet στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη το οποίο όμως θα φτάσει την Τετάρτη και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο προγραμματισμός - αν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες - είναι το καταμαράν να πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια από την Πέμπτη. Το Andros Jet έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ