2019-08-13 10:11:52
Φωτογραφία για Οι μετεωρολόγοι ανησυχούν για τις 5G παρεμβολές στην πρόγνωση του καιρού
Οι υπηρεσίες ταχείας σύνδεσης στο mobile Internet που είναι γνωστές ως 5G ανησυχούν τους μετεωρολόγους αναφορικά με ενδεχόμενες παρεμβολές στη διαδικασία πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών.

Τόσο η NASA όσο και Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ ανησυχούν για τις παρεμβολές που προκύπτουν από τη λειτουργία των κεραιών του 5G. Οι συχνότητες στις οποίες λειτουργούν οι κεραίες αυτές παρεμβάλλονται με εκείνες των δορυφόρων που συλλέγουν κρίσιμα στοιχεία εξάτμισης του νερού. Τα δεδομένα αυτά είναι πολύ σημαντικά προκειμένου να μπορεί κανείς να εκτελέσει μοντέλα πρόβλεψης του καιρού, καθώς και να παρακολουθήσει τις καιρικές μεταβολές σε πραγματικό χρόνο.

Δεν είναι λίγοι οι μετεωρολόγοι που κάνουν λόγο για πραγματική απειλή από τη λειτουργία δικτύων 5ηςγενιάς, και προσπαθούν να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες που ενδέχεται να προκύψουν από την ευρεία χρήση του. Τα δίκτυα 5G θεωρούνται κρίσιμα για τη λειτουργία των οχημάτων χωρίς οδηγό, ενώ οι ταχύτητες που υπόσχονται για τη σύνδεση στο mobile Internet είναι έως και 100 φορές μεγαλύτερες από εκείνες που βρίσκει κανείς στις συνδέσεις 4G. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το 5G θα έχει πολύ ταχεία επέκταση στην αγορά, επομένως τα όποια προβλήματα προκαλούνται θεωρείται σίγουρο ότι θα ενταθούν.


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών την τοποθέτηση των ειδικών πομποδεκτών στις υπάρχουσες κεραίες σε διάφορες πόλεις του κόσμου, επομένως δεν απέχουμε πολύ από την αρχική χρήση, οπότε και θα φανούν κάποια ζητήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι όσοι σημειώνουν ότι τα σοβαρά ζητήματα θα ανακύψουν αφότου γίνει καθολική χρήση των δικτύων 5G. Οι υποστηρικτές του 5G, πάντως, θεωρούν ότι οι μετεωρολόγοι υπερβάλλουν στην κριτική τους, αφού θα εφαρμοστούν ειδικές τεχνολογίες που θα ενισχύσουν το ρυθμό εκπομπής και θα μειώσουν τις παρεμβολές από τις εκπομπές των σημάτων αυτών.

Είναι δεδομένο ότι οι ειδικοί θα πρέπει να συνεννοηθούν προτού να ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών σε μαζικό επίπεδο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ