2019-08-13 21:00:31
Φωτογραφία για Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια - Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Εύβοια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών, δύο ιταλικών και δύο κροατικών.

Αλματωδώς εξαπλώνεται η πύρινη κόλαση στην Εύβοια, μέσα σε συνθήκες αποπνικτικές δοκιμάζονται κάτοικοι και πυροσβέστες.

Καμπάνες χτυπούν απεγνωσμένα, ριψοκινδύνως εφορμούν τα καναντέρ στα κύματα να ανεφοδιαστούν και οι Αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια που είναι στο έλεος της πυρκαγιάς.

Στα πρώτα σπίτια στο χωριό Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη έφτασε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί στην κεντρική Εύβοια, καταστρέφοντας πανέμορφο προστατευόμενο πευκοδάσος. Η πυρκαγιά έχει πλέον λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων μαίνεται ανεξέλεγκτη.


Η πυρκαγιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού, με τις φλόγες να ξεπερνούν τα 40 μέτρα, ενώ στο σημείο ακούγονται εκρήξεις. Οι περισσότεροι κάτοικοι από τα χωριά έχουν απομακρυνθεί μετά από εντολή εκκένωσης που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, βάζοντας έτσι πλέον σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οσον αφορά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή όσο μπορούν λόγω του πυκνού καπνού και το ύψος της φλόγας. Τα εναέρια πετούν ψηλά και ουσιαστικά οι ρίψεις νερού από τόσο ψηλά που επιχειρούν τα πληρώματα δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ