2019-08-14 00:00:49
Φωτογραφία για Παγωτό μαστίχα με βάση κανταΐφι
ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Υλικά συνταγής

για το παγωτό

100ml φυτική σαντιγί

70γρ. ζαχαρούχο γάλα

250γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά

4 κουταλιές σούπας από λικέρ μαστίχα

1 κουταλάκι κοφτό κοπανισμένη μαστίχα

για τη βάση

120γρ. κανταΐφι

50γρ. βούτυρο

30γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα η ψιλοκομμένα

για το σιρόπι

½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

2 κουταλιές λεμόνι

για τη διακόσμηση

20γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα ή ψιλοκομμένα

γλυκό του κουταλιού βύσσινο

**********

Διαδικασία συνταγής

Ετοιμάζουμε πρώτα το παγωτό. Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μέχρι να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε, σταδιακά, ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς το μίξερ συνεχίζει να χτυπάει. Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ετοιμάζουμε το κανταΐφι. Ντύνουμε το αποσπώμενο ταψάκι διαμέτρου 16εκ. με χαρτί φούρνου (και τα πλαϊνά). Τοποθετούμε μέσα το μισό κανταΐφι ενώ το έχουμε ήδη ξεμπερδέψει και κόψει σε μικρότερο μήκος. Το καταβρέχουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μετά βάζουμε τα αμύγδαλα και τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Τέλος, περιχύνουμε το κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το κανταΐφι.

Έπειτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζει. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι, λίγο-λίγο, ώστε να πάει παντού και να έχει το χρόνο να το απορροφήσει σταδιακά. Περιμένουμε να κρυώσει καλά το ταψάκι και το σιροπιασμένο κανταΐφι για να βάλουμε από πάνω το παγωτό. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη μεÏ �ικές ώρες να παγώσει καλά. Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και αφαιρούμε το ταψάκι και το χαρτί φούρνου. Τέλος, το διακοσμούμε με γλυκό βύσσινο. Καλύτερα να μείνει 15 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρισμα, ώστε να μην είναι πολύ παγωμένο.

https://www.cooklos.gr/syntages/pagoto-mastiha-vasi-kantaifi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ