2019-08-14 03:19:39
Φωτογραφία για Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά
Όλο το βράδυ παλεύουν οι πυροσβέστες με αντιπυρικές ζώνες να περιορίσουν την επέκταση

της γιγαντιαίας φωτιάς - Άνεμοι 4 μποφόρ προβλέπονται έως το πρωί - Εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια - Στα αυτοκίνητά τους και φιλοξενούμενοι περνούν οι κάτοικοι τη δύσκολη νύχτα - Δεκάδες μικροεστίες αναζωπυρώνονται συνεχώς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε στις 3:14 τα ξημερώματα της Τρίτης στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια. Από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, όλο το βάρος της προσπάθειας για περιορισμό των μετώπων της φωτιάς έχει πέσει στις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στις ειδικές δυνάμεις και στους εθελοντές που μάχονται για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.

Παραλλήλως οι χερσαίες δυνάμεις ρίχνουν όλο το βάρος τους στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, και στην προσπάθεια αυτή έχουν επιστρατευθεί δεκάδες χωματουργικά μηχανήματα. Με αγωνία αναμένεται και η πτώση της έντασης των ανέμων, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοιας, το μέτωπο της οποίας -περιμετρικά- εκτείνεται σε μήκος 11,5 χιλιομέτρων!


Παράθυρο ευκαιρίας για περιορισμό της φωτιάς

Παρά το γιγαντιαίο μέτωπο της φωτιάς, το γεγονός ότι οι άνεμοι εξασθένησαν σχετικά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης δημιουργεί ελπίδες για τον περιορισμό της φωτιάς. Τη νύχτα θα επιχειρηθεί να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες αντιπυρικές ζώνες. Οι επίγειες δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με σκοπό να δώσουν ολονύχτια μάχη για να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς.

Στην προσπάθεια των πυροσβεστών να οριοθετηθεί η φωτιά δημιουργείται παράθυρο ευκαιρίας από την εξέλιξη της έντασης των ανέμων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι άνεμοι στην περιοχή προβλέπεται να ενταθούν και πάλι στα 6, ή και 7-8 μποφόρ περίπου από τις 9 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη αναμένεται να απογειωθούν με το πρώτο φως της ημέρας, δηλαδή στις 6 το πρωί. Το διάστημα από τις 6 μέχρι τις 9 αύριο το πρωί, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, τα πληρώματα των Canadair και των ελικοπτέρων θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να περιορίσουν την φωτιά.

Σύμφωνα με το meteo.gr κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας οι μέσες εντάσεις των ανέμων στην περιοχή της φωτιάς στην Εύβοια θα ανέρχονται στα 4 μποφόρ. Σημαντική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ