2019-08-14 18:27:05
Φωτογραφία για Ούρσουλα η σύνθεση της Κομισιόν - Στόχος η ισοδύναμη εκπροσώπηση αντρών και γυναικών
 Οι προκλήσεις αρχίζουν για τη Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τη νέα προέδρο της

Κομισιόν που εργάζεται πλέον για τη σύνθεση του ευρωπαϊκού σώματος. Θα πρέπει να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των πολιτικών κομμάτων ώστε να εγκριθούν οι Επίτροποι τον Οκτώβριο, τη στιγμή που της λείπουν έξι υποψήφιοι για να αρχίσει να αναθέτει χαρτοφυλάκια.

Η φον ντερ Λάιεν έχει δεσμευθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρουσιάσει μια Κομισιόν που θα σέβεται την ισοδύναμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών.

«Το άγνωστο στοιχείο θα είναι η Ιταλία», σύμφωνα με το περιβάλλον της προέδρου. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετέβη στη Ρώμη στις αρχές Αυγούστου, αλλά το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, που αποφάσισε ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, περιπλέκει τον διορισμό νέου Επιτρόπου της Ιταλίας.

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί 12 άνδρες και οκτώ γυναίκες.


Οι επτά είναι μέλη του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ-EPP), όπως η ίδια η φον ντερ Λάινεν: ο Γιοχάνες Χαν (Αυστρία-απερχόμενος), η Μαρίγια Γκαμπριέλ (Βουλγαρία-απερχόμενη), η Στέλλα Κυριακίδου (Κύπρος-νέα), ο Μαργαρίτης Σχοινάς (Ελλάδα-νέος), ο Λάζλο Τροτσάνι (Ουγγαρία-νέος), ο Φιλ Χόγκαν (Ιρλανδία-απερχόμενος) και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις (Λετονία-απερχόμενος).

Επτά είναι μέλη σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων: η Γιούτα Ουρπιλάινεν (Φινλανδία-νέα), ο Νικολά Σμιτ (Λουξεμβούργο-νέος), η Ελένα Νταλί (Μάλτα-νέα), ο Φρανς Τίμερμανς (Ολλανδία-απερχόμενος), ο Μάρος Σέφτσοβιτς (Σλοβακία-απερχόμενος), ο Ζοζέπ Μπορέλ (Ισπανία-νέος) και η Ίλβα Γιόχανσον (Σουηδία-νέα).

Τρία είναι μέλη της οικογένειας των φιλελευθέρων: η Βέρα Γιούροβα (Τσεχία-απερχόμενη), η Μαργκρέτε Βεστάγκερ (Δανία-απερχόμενη) και η Κάντρι Σίμσον (Εσθονία-νέα).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ