2019-08-14 18:37:16
Φωτογραφία για Παγκόσμια αμηχανία για το ξενοδοχείο του Κιμ Γιονγκ Ουν στην καρδιά του Βερολίνου
 Παρόλο που το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διατάξει από το 2018 την εκκένωση

του ξενοδοχείου και τα γερμανικά τελωνεία έχουν προσπαθήσει να ασκήσουν δίωξη στους διαχειριστέςγια παράβαση των εμπορικών κυρώσεων, όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει

Η τοποθεσία του είναι τέλεια, το προσωπικό υποδειγματικό, η καθαριότητα άψογη, σύμφωνα με τα τα σχόλια των πελατών. Η κίνηση είναι μεγάλη χάρη και στη χαμηλή τιμή των δωματίων του.

Κανέναν δεν μοιάζει να απασχολεί, ωστόσο, το γεγονός ότι το ξενοδοχείο ανήκει στον απολυταρχικό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η υποδοχή του ξενοδοχείου κοσμείται, δε, από τη μεγάλη φωτογραφία του Κιμ να σφίγγει το χέρι του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και το ιστορικό συνοριακό φυλάκιο Checkpoint Charlie, σε οικόπεδα που ανήκουν στην πρεσβεία της Βορείου Κορέας.


Παρόλο που το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διατάξει από το 2018 την εκκένωση του ξενοδοχείου, μολονότι το Βερολίνο έχει αξιώσει την επιστροφή των εσόδων του και η γερμανική εφορία περιμένει ακόμη να καταβληθούν εκατομμύρια ευρώ σε φόρους που ποτέ δεν έχουν πληρωθεί, παρότι τα γερμανικά τελωνεία έχουν προσπαθήσει να ασκήσουν δίωξη στους διαχειριστές του ξενοδοχείου για παράβαση των εμπορικών κυρώσεων, όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει οικτρά και ως εκ τούτου όλοι σιωπούν.

Απαγορεύει ο ΟΗΕ την εκμετάλλευση κτιρίων από την Πιονγιάνγκ

Για την γερμανική καγκελαρία, τη δημαρχία του Βερολίνου και τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών, η ύπαρξη του City Hostel με τα μεγάλα δωμάτια προκαλεί μεγάλη αμηχανία σε διεθνές επίπεδο.

Ιδίως μετά την απόφαση του ΟΗΕ, που απαγορεύει σε όλες τις χώρες να ενοικιάζει κτίρια στην Πιονγκγιάνγκ, ή να επιτρέπει την εκμετάλλευσή τους προς όφελος της Βορείου Κορέας. Στόχος των κυρώσεων είναι να μη διευκολυνθεί η χρηματοδότηση του πυρηνικού προγράμματος του Κιμ.

Ήδη από την εποχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της (Ανατολικής) Γερμανίας, υπάρχουν έγγραφα της επίφοβης μυστικής αστυνομίας Στάζι πως η βορειοκορεατική πρεσβεία ήταν ήδη ένα σκοτεινό κέντρο λαθρεμπορίου κάθε είδους. Στη δεκαετία του ’80 η αστυνομία είχε κατασχέσει ρολόγια και ηλεκτρονικά που είχαν αγορασθεί από το τότε Δυτικό Βερολίνο. Την ίδια εποχή οι σοβιετικοί πράκτορες της KGB είχαν εξαρθρώσει δίκτυο λαθρεμπορίου όπλων προς το Αφγανιστάν, ενορχηστρωμένο από την ίδια την πρεσβεία.

Εκείνη την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, το καθεστώς του Έριχ Χόνεκερ και του Κιμ Ιλ Σουνγκ ήταν στενοί σύμμαχοι, εξ ου και το ιδιαίτερο προνόμιο να διατηρεί η Γερμανία την πρεσβεία της στην Πιονγκγιάνγκ σε μία σπάνια έπαυλη εν μέσω ενός δασυλλίου με πισίνα. Ένα προνόμιο που κληρονόμησε και η ενοποιημένη Γερμανία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ