2019-08-15 11:18:09
Φωτογραφία για Ανακαλείται η εγκύκλιος Ξανθού για τα ιατρικά συνέδρια με απόφαση Β.Κοντοζαμάνη! Τι αλλάζει
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Φρένο στην προεκλογική εγκύκλιο για τα ιατρικά συνέδρια που είχε εκδώσει ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (19.6.2019) βάζει με απόφασή του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα η απόφαση του Βασίλη Κοντοζαμάνη ανακαλεί την εγκύκλιο με τίτλο «Συνέδρια, Επιστημονικές Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες» που είχε εκδοθεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έδινε την αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Με την απόφαση του Ανδρέα Ξανθού περνούσε όχι μόνο η έγκριση των ιατρικών συνεδρίων στο ΚΕΣΥ, αλλά και ο έλεγχος των χορηγιών. Έτσι το ΚΕΣΥ θα γινόταν ένα άκρως ισχυρό όργανο που θα ήλεγχε όλη την ιατρική κοινότητα, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η άποψη των επιστημονικών εταιρειών στις τελικές εγκρίσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς προέβλεπε η απόφαση Ξανθού: «Ιατρικά συνέδρια: Όλες οι αλλαγές για γιατρούς και φαρμακευτικές! Τι προβλέπει εγκύκλιος»


Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ουσιαστικά να καταργήσει το ΚΕΣΥ και οι αρμοδιότητες του να περάσουν στο υπουργείο Υγείας αλλά και σε άλλα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Σε ότι αφορά στα ιατρικά συνέδρια και τη διοργάνωσή τους, αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση με τις ιατρικές επιστημονικές κοινότητες, ώστε να έχουν λόγο και για το πότε και πως θα διοργανώνονται αλλά και πως θα κατευθύνονται οι χορηγίες.

Έτσι ενώ τα σχέδια του Ανδρέα Ξανθού ήταν να ξεκινήσουν οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια από τον Σεπτέμβριο και να περάσει η αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ στο ΚΕΣΥ, πλέον με την απόφαση του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, έως ότου θεσμοθετηθούν οι όποιες νέες αλλαγές.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ