2019-08-15 19:58:54
Φωτογραφία για 3 Χρόνια επιτυχίας του Agust D
Ο Μιν Γιουν-γκι (χάνγκουλ: 민윤기, γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1993), ευρύτερα γνωστός με τα καλλιτεχνικά ονόματα Suga (Σούγκα) ή Agust D είναι νοτιοκορεάτης ράπερ, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός.

Ο Suga τον Νοέμβριο του 2017. Έκανε το ντεμπούτο του ως μέλος του νοτιοκορεάτικου ποπ γκρουπ BTS το 2013. Το πρώτο του σόλο mixtape, Agust D, κυκλοφόρησε το 2016. Η Ένωση Μουσικής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κορέας αποδίδει πάνω από 70 τραγούδια στο Suga ως τραγουδοποιό και παραγωγό, συμπεριλαμβανομένου του "Wine" της Suran, το οποίο κέρδισε βραβείο για το καλύτερο κομμάτι Soul/R&B του έτους Μουσικά Βραβεία Melon το 2017.

Ζωή και καριέρα

Ο Μιν Γιουν-γκι γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1993 στη περιοχή της Ντέγκου, στη Νότια Κορέα. Είναι ο νεότερος από τους δύο αδερφούς. Φοίτησε στο Δημοτικό Τέτζον, στο Γυμνάσιο Γκουάνουμ και στο Λύκειο Άπγκιτζονγκ. Άρχισε να ενδιαφέρεται για τη ραπ όταν άκουσε το τραγούδι "Reggae Muffin" του Stony Skunk, δηλώνοντας πως ήταν διαφορετικό από οτιδήποτε είχε ακούσει στο παρελθόν. Αφού άκουσε το Epik High, αποφάσισε να γίνει ράπερ.


Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να γράφει στίχους και έμαθε το MIDI. Εργάστηκε ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε στούντιο ηχογράφησης μέχρι τα 17 του χρόνια. Από εκείνη την περίοδο και μετά, ξεκίνησε να συνθέτει και να διευθετεί μουσική, να ραπάρει και να κάνει εμφανίσεις. Πριν υπογράψει με την Big Hit Entertainment, ήταν ενεργός υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Gloss ως αντεργκράουντ ράπερ. Ως μέρος του χιπ-χοπ γκρουπ D-Town το 2010, δημοσίευσε το τραγούδι "518-062", τιμώντας τη μνήμη της Εξέγερση της Γκουάνγκτζου.

Προσωπικές απόψεις και φιλανθρωπία

Ο Suga έχει μιλήσει ανοιχτά για την ψυχολογική υγεία και την ισότητα για την κοινότητα LGBTQ.[20] Το 2014 υποσχέθηκε να αγοράσει κρέας στους θαυμαστές του εάν επιτύγχανε ως μουσικός καλλιτέχνης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα εικοστά πέμπτα γενέθλιά του, δώρισε μοσχάρι σε 39 ορφανοτροφεία ως "ARMY", το όνομα της βάσης οπαδών (fan base) των BTS.[21]Για τα εικοστά έκτα του γενέθλια, δώρισε 100.000.000 γουόν (88.000 δολάρια) στον οργανισμό Ίδρυμα Παιδιατρικού Καρκίνου της Κορέας, μαζί με 329 κούκλες του Σούκι από την BT21.

Όνομα

Το καλλιτεχνικό όνομα Suga (슈가) προκύπτει από τις πρώτες συλλαβές του όρου "shooting guard" (슈팅 가드), η θέση στην οποία έπαιζε μπάσκετ ως μαθητής. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο Agust D το 2016 για το mixtape του, που προκύπτει από τα αρχικά DT (Daegu Town - Πόλη της Ντέγκου) και το καλλιτεχνικό του όνομα, Suga γραμμένο ανάποδα.

Καλλιτεχνία

Ο Suga είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή, τη σύνθεση και την οργάνωση, καθώς και για την ανάμειξη και τον έλεγχο του υλικού του.Πάνω από 70 εγγεγραμμένα τραγούδια επαινούνται σε αυτόν από την Ένωση Μουσικής Πνευματικής ιδιοκτησίας της Κορέας. Είναι πιανίστας και αναπαράγει μουσική γενών χιπ-χοπ, Κ-ποπ και R&B Οι στίχοι του συμπεριλαμβάνουν θέματα που είναι "γεμάτα όνειρα και ελπίδα", συλλημένα με την πρόθεση του να γίνει η μουσική του "η δύναμη πολλών ατόμων". Αναφέρει ότι ο Stony Skunk και ο Epik High αποτέλεσαν τους λόγους για τους οποίους ακολούθησε την χιπ-χοπ. Συγκεκριμένα , αποδίδει την ανάφλεξη του ενδιαφέροντός του στην κατηγορία στο πρώην υβριδικό ρέγγε-χιπ χοπ άλμπουμ Ragga Muffin (2005) και το τραγούδι τίτλου του, αποκαλώντας το "τελείως διαφορετικό" από τη mainstream μουσική.

Ο Τζεφ Μπέντζαμιν της Fuse δήλωσε ότι το mixtape του Suga "αναδεικνύει το 'αυτί' του σταρ για 'καυτές' παραγωγές, δυνατό στυλ ραπ και πώς μπορεί να κάνει τα τρωτά του σημεία δύναμη".

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Suga προάχθηκε σε πλήρες μέλος της Ένωσης Μουσικής Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κορέας.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ