2019-08-16 08:40:54
Φωτογραφία για H Microsoft θέλει ηλεκτρονική κάλπη πιο ασφαλή
Η τεχνολογία ElectionGuard της Microsoft έχει ως στόχο της τη δημιουργία περισσότερο ασφαλών μηχανημάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η κατάσταση στις άλλες χώρες και ειδικά στις πιο ανεπτυγμένες, όπως είναι οι ΗΠΑ, είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η εκλογική διαδικασία. Μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του χαρτιού και του… καρμπόν, αλλά δεν είναι λίγες οι χώρες εκείνες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα για τις εκλογές. Η Microsoft έρχεται να προσφέρει μία λύση, την τεχνολογία ElectionGuard, η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει ασφαλή την όλη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα δώσει δωρεάν σε όσους κατασκευάζουν συστήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το ElectionGuard Software Development Kit, προκειμένου να μπορούν όλοι να φτιάξουν τις δικές τους παραμέτρους πάνω στις οποίες θα μπορεί να χτιστεί το αδιάβλητο πλαίσιο της κάθε ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το σύστημα ElectionGuard λειτουργεί βάσει κάποιων κανόνων που πιστοποιούν το ότι όλα γίνονται σύννομα και ομαλά.


Αρχικά όλοι οι ψηφοφόροι αποκτούν έναν κωδικό εντοπισμού, με τον οποίο μπορούν να πιστοποιήσουν ότι η ψήφος τους έχει καταμετρηθεί και δεν έχει αλλοιωθεί. Κανείς δεν μπορεί να δει τι ψήφισε κάποιος, ακόμα και αν μάθει τον κωδικό εντοπισμού, ενώ πίσω από τη λειτουργία του ElectionGuard υπάρχει ένα πανίσχυρο εργαλείο κρυπτογράφησης, το οποίο δεν μπορεί να σπάσει κανείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρυπτογραφικό εργαλείο αυτό επιτρέπει την καταμέτρηση της κάθε ψήφου, χωρίς να σπάει η κρυπτογράφηση.

Σε συνδυασμό με το ElectionGuard μπορούν να λειτουργούν και άλλες εφαρμογές που πιστοποιούν την ορθή εκτέλεση της εκλογικής διαδικασίας, τις οποίες και ενδέχεται να χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, δημοσκόποι και άλλοι φορείς. Το σύστημα ElectionGuard έχει τη δυνατότητα να βγάζει και ένα αντίγραφο της ψήφου σε χαρτί, το οποίο και μπορούν οι ψηφοφόροι να βάζουν σε μία κάλπη, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία που όλοι γνωρίζουμε. Το σύστημα, τέλος, διευκολύνει και την ψηφοφορία ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τη χρήση χειριστηρίων της Microsoft που απευθύνονται σε ειδικό κοινό, όπως είναι το Xbox Adaptive Controller.

H Microsoft απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατασκευαστές συστημάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να χρησιμοποιήσουν το ElectionGuard SDK, στο πλαίσιο του προγράμματος Defending Democracy που τρέχει, με σκοπό να δώσει χωρίς κανένα κόστος σε κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο δωρεάν εργαλεία που έχουν ως στόχο να κάνουν ακόμα πιο ασφαλή και σύγχρονη την εκλογική διαδικασία.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ