2019-08-16 11:23:22
Φωτογραφία για Προς κατάργηση η διάταξη Πολάκη για την αφαίρεση άδειας στους γιατρούς μετά από δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν!
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Σε περιπέτειες έχουν μπει τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες γιατροί στη χώρα μας, μετά τη διάταξη που είχε προωθήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προβλέπει ότι αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των γιατρών εάν τους ασκηθεί δίωξη, πριν όμως καν βγει η τελική δικαστική απόφαση.

Ήδη δεκάδες γιατροί προστρέχουν στους Ιατρικούς Συλλόγους τους προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια, καθώς βρίσκονται στη δύσκολη θέση να έχουν μπλεχτεί δικαστικά και πλέον κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός τους.

Με την απόφαση Πολάκη το ζήτημα είναι ότι αίρεται ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας για τους ιατρούς της χώρας, αφού πριν ακόμη καταδικαστούν για ένα παράπτωμα, θα τους αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η διάταξη Πολάκη: «Τέλος οι άδειες άσκησης επαγγέλματος για τους γιατρούς στους οποίους θα ασκηθεί δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν! Τι προβλέπει απόφαση»


Πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι είχαν ζητήσει την ακύρωση της διάταξης που προβλέπει την αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος στους γιατρούς που θα ασκηθεί δίωξη πριν ακόμη καταδικαστούν, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έτσι οι εκπρόσωποι των γιατρών έθεσαν εκ νέου το ζήτημα στον Βασίλη Κικίλια και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη αυτή τη φορά ζητώντας να αρθεί άμεσα η απόφαση καθώς υπάρχουν ήδη υποθέσεις που εκκρεμούν.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά την άμεση κατάργησητης διάταξης Πολάκη, δεδομένου πως πρόκειται για θέμα δημοκρατίας αφού αίρεται το τεκμήριο της αθωότητας του ιατρικού κόσμου.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ