2019-08-16 19:01:51
Φωτογραφία για Ο αναισθησιολόγος αιτείται αδείας, στο Νοσοκομείο Σαντορίνης
Η διοίκηση του Γ. Ν. Θήρας μας ενημερώνει ότι ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου αιτήθηκε αδείας και επειδή δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κλείσουν τα χειρουργεία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Θήρας και των γύρω νησιών, ενημερώνει για τα παρακάτω:

Ο μοναδικός ιατρός - αναισθησιολόγος που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει αιτηθεί άδεια από 23/08/2019 έως και 01/09/2019. Η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών.

Η πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών καθιστά την αναπλήρωση του ιατρού αδύνατη, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας έχει ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπροσθέτως, έχει προβεί σε οποιαδήποτε θεσμική, αλλά ακόμα και εξωθεσμική ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση. Το γεγονός ότι το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναμένονται περίπου 10 τοκετοί, μας υποχρεώνει να αναστείλουμε τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, αν έως τη Δευτέρα 19/08/2019 δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, προκειμένου να προγραμματιστεί έγκαιρα η διακομιδή των επιτόκων σε μαιευτήρια της Αθήνας.

Τέλος, αν δεν αναπληρωθεί ο ιατρός – αναισθησιολόγος έως τις 22/08/2019, η Διοίκηση θα βρεθεί μετά από 3 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει και τη λειτουργία του χειρουργικού τομέα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ