2019-08-16 22:57:29
Φωτογραφία για Μύκονος: «Καταιγίδα» λουκέτων για φορολογικές παραβάσεις - Επεισοδιακός έλεγχος σε κλαμπ
Υπάλληλοι σεκιούριτι προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλιμάκιο των ελεγκτών να κάνουν

έλεγχο σε πριβέ κλαμπ - «Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ - Επικοινωνία Πιτσιλή με Χρυσοχοϊδη για συνδρομή της ΕΛΑΣ στα κλιμάκια

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η προσπάθεια των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να θυροκολλήσουν την απόφαση για την επιβολή τετραήμερου «λουκέτου» σε πριβέ κλαμπ της Μυκόνου.

Τα κλιμάκια των ελεγκτών διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις τόσο στο κλαμπ, όσο και σε άλλα γνωστά μπαρ του νησιού, όπου επίσης επιβλήθηκαν ποινές αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εκτός από τη Μύκονο όμως, και παραλιακή επιχείρηση στην Κρήτη διαπιστώθηκε ότι είχε υποπέσει σε παραβάσεις με αποτέλεσμα να υποστεί ανάλογη ποινή.

Στο πριβέ κλαμπ της Μυκόνου, όμως, το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού εμπόδισε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να επιδοσουν εγγράφως την απόφαση για το λουκέτο με αποτέλεσμα να υπάρξει απευθείας επικοινωνία τις πρωινές ώρες ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από τον οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας
. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές του κλιμακίου που εισήλθαν στο πριβε κλαμπ διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 750 ευρώ και από τη στιγμή που η επιχείρηση ήταν υπότροπη σε φορολογικές παραβάσεις, δόθηκε εντολή για 4ημερο λουκέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στα ελεγκτικά κλιμάκια προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν κανονικά και μάλιστα κατά την διάρκειά τους εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις και σε άλλα γνωστά μπαρ του νησιού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους.

Χθες, εξάλλου, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε beach bar στο νησί Χρυσή Λασιθίου (Γαιδουρονήσι) νότια της Κρήτης και διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων. Μπήκε "λουκέτο" για 48 ώρες, παρότι ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος για "μαϊμού" αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Όμως, επαναλειτούργησε εφέτος με άλλη επωνυμία και άλλο ΑΦΜ, και δεν ήταν εφικτό να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Διήμερο «λουκέτο», όμως, μπήκε και σε ιστορικό κέντρο διασκέδασης της Πάτρας, επίσης για φορολογικές παραβάσεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρέμα με γλυκό βύσσινο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κρέμα με γλυκό βύσσινο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ