2019-08-17 08:36:26
Φωτογραφία για Όχι, δεν έκλεψαν το Χάτσικο της Ναυπάκτου
 Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως κάποιοι «έκλεψαν» έναν σκύλο από τη Ναύπακτο με το όνομα «Χάτσικο». Όμως τα γεγονότα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στο newsit.gr, iefimerida.gr, altsantiri.gr, ant1news.gr, gazzeta.gr, star.gr, tanea.gr, ethnos.gr 

κτλ,διαβάζουμε

Τι ισχύει

Ο σκύλος που έγινε γνωστός με το όνομα «Χάτσικο», άνηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος απεβίωσε προ 18μήνου. Ωστόσο, ο σκύλος δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση (μικροτσίπ).

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο σκύλος φαίνεται πως έμενε δίπλα από εικονοστάσιο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του, ενώ το φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο ζούσε ως αδέσποτο, δίχως να έχει υιοθετηθεί επίσημα από κάποιον.

Στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill (πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα (τα στοιχεία της, τα οποία γνωρίζουμε, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής).


Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.

Επικοινωνήσαμε με την κα. Δέσποινα Αβραμίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου του Δήμου Ναυπάκτου, η οποία μας είπε πως εφόσον το ζώο δεν ήταν τσιπαρισμένο (σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, ή ακόμη και στον Δήμο), δεν τίθεται κατά τη γνώμη της θέμα «κλοπής».

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν τίθεται θέμα «κλοπής» σκύλου, εφόσον δεν άνηκε σε κανέναν και ήταν αδέσποτος, αλλά νόμιμης υιοθεσίας και μεταφοράς του στο εξωτερικό.

 https://www.ellinikahoaxes.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ