2019-08-17 13:55:12
Φωτογραφία για Σε σειρά  εποχής της ΕΡΤ ο Γιώργης Κοντοπόδης!
Ο ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης μιλά στο «TV Έθνος» για το «Ελεύθερο ζευγάρι», θυμάται τον ρόλο του γκέι Κρητικού που είχε στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» και αποκαλύπτει τα τηλεοπτικά και θεατρικά του σχέδια Αυτό το καιρό σας βρίσκουμε θεατρικά στην παράσταση «Το Ελεύθερο Ζευγάρι»  Στο Θέατρο Λαμπέτη συνεχίζουμε την αγαπημένη αυτή παράσταση στην οποία βλέπουμε την αιώνια πάλη των δύο φύλων. Ένας σύζυγος που απατάει τη γυναίκα του και της προτείνει -προκειμένου να αποφύγουν τις διενέξεις- να κάνουν πιο ανοιχτή τη σχέση τους και φυσικά συμβαίνει αυτό που πάντα γίνεται. Όταν δέχεται εκείνη αρχίζει να ζηλεύει πλέον αυτός.

 Τι ξεχωρίσατε σε αυτό το έργο;

 Αυτό το έργο όταν το πρωτοδιάβασα, στο πρωτότυπο κείμενο του Ντάριο Φο κατάλαβα ότι το θέμα των ελεύθερων σχέσεων αφορά τον κόσμο. Είναι κάτι το οποίο είναι μόδα στις μέρες μας, να είναι οι σχέσεις πιο ανοιχτές και φυσικά οι ζήλιες να είναι αναπόφευκτες.


 Αυτή την εποχή στην τηλεόραση παίζεται σε επανάληψη η σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» στην οποία συμμετείχατε και η οποία ακόμη και σήμερα σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Που έγκειται η επιτυχία αυτής της σειράς;

 Κοιτάξτε ήταν μια δουλειά την οποία εγώ αγάπησα πάρα πολύ για πολλούς λόγους. Ήταν ο πρώτος μου τηλεοπτικός ρόλος, συνεργάστηκα με ανθρώπους όπως ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πάνος Κούτρας τους οποίους αγαπούσα από προηγούμενες δουλειές. Αλλά και ο συγκεκριμένος ρόλος που είχα αγαπήθηκε πάρα πολύ από το τηλεοπτικό κοινό. Είναι η τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται το σίριαλ.

 Τι θυμάστε από τη σειρά αυτή;

 Μόνο ωραία πράγματα έχω να θυμάμαι. Ο ενθουσιασμός που είχα ήταν σαν πρωτόβγαλτου ηθοποιού. Σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων πέρναγα όμορφα. Ευτυχώς εγώ ανήκω στους τυχερούς που δεν έχουν βιώσει αυτό που λένε περνάμε άσχημα στο καμαρίνι. Αλλά πρέπει να το κρύψουμε στη σκηνή ή στο πλατό.

 Ο ρόλος του γκέι Κρητικού που υποδυθήκατε σας έχει σημαδέψει;

 Μάλλον όχι. Στο θέμα του γκέι και της ομοφυλοφιλίας δεν ήταν κάτι στο οποίο έμενε ο κόσμος ποτέ και αυτό ήταν κάτι που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο γιατί δυστυχώς έχουμε συνηθίσει ένα γκέι χαρακτήρα να τον παίζει ένας ηθοποιός υπό μορφή καρικατούρας και ο κόσμος να αντιδρά με κάποιο τρόπο. Εγώ μόνο θετικές αντιδράσεις είδα ως προς αυτό το ρόλο.

 Τηλεοπτικά βρίσκεστε σε συζητήσεις;

 Τη νέα σεζόν θα με δείτε στη σειρά της ΕΡΤ « 6 νύχτες στην Ακρόπολη» του Γιάννη Διαμαντόπουλου. Ένα σίριαλ εποχής που εκτυλίσσεται στο 1920. Ένα υπέροχο διήγημα το οποίο μετατράπηκε σε σίριαλ και το οποίο ανυπομονώ πότε θα προβληθεί.

 Αληθεύει ότι εξαιτίας της σκυλίτσας σας της Φρίντα έχετε χωρίσει;

 Η σκυλίτσα μου η Φρίντα δεν είναι πια μαζί μου από το περασμένο Γενάρη. Έφυγε από τη ζωή. Ναι το έχω κάνει. Ένα σκυλί είναι μια ευθύνη. Για μένα που δεν έχω παιδί είναι ένα παιδί. Δεν μπορεί κανένας να προσβάλει το παιδί σου, το σκυλί σου πάει πακέτο με σένα. Άρα όποιος δεν δέχεται το σκυλί σου, δεν δέχεται και σένα. Είναι απλό αυτό μέσα στο δικό μου μυαλό.

Θεατρικά που θα βρίσκεστε τον ερχόμενο χειμώνα;

 Θα βρίσκομαι στο θέατρο Μπέλλος στο οποίο εδώ και τρία χρόνια κάνω τα τολμήματα μου τα θεατρικά. Θα ανεβάσω ένα πολύ όμορφο έργο ισπανικό που λέγεται «Οι πληγές του ανέμου» του Χουάν Ραμόν. Και μετά το Δεκέμβριο θα ανεβάσουμε το Σκρατς του Κόπι.

Πηγή: Tvethnos

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ