2019-08-17 17:48:37
Φωτογραφία για Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις εφαρμογές του ios και το απόρρητο
Μια ομάδα προγραμματιστών του iOS έχει γράψει μια επιστολή διαμαρτυρίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις αλλαγές που σχετίζονται με τον εντοπισμό της θέσης στο iOS 13 και το χαρακτήρισε ανταγωνιστικό.   

Στο iOS 13, η Apple προσφέρει στους χρήστες ακόμη πιο λεπτομερή έλεγχο των δεδομένων τοποθεσίας τους σε κάποιες εφαρμογές τρίτων.

Ένα αναδυόμενο παράθυρο της άδειας τοποθεσίας στο iOS 13 έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί πρόσβαση σε μια τοποθεσία εφαρμογής μόνο μία φορά, ενώ η εφαρμογή εκτελείται ή να την αρνηθεί εντελώς αν επιθυμεί καποιος.

Αν όμως ο χρήστης επιλέξει να αρνηθεί, καθώς ενδέχεται να μην αισθάνονται άνετα δίνοντας σε μια εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας στο παρασκήνιο τότε η εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά.

Αντίθετα για τις εφαρμογές του IOS όπως το Find My η Apple δεν ζητά την συγκατάθεση με αναδυόμενο παράθυρο.


Αυτό είναι άδικο για τις εφαρμογές τρίτων και δίνει στην Apple ένα πλεονέκτημα μόνο και μόνο επειδή κατέχει το iOS. Οι προγραμματιστές θέλουν την Apple να καταλήξει σε μια διαδικασία για όλες τις εφαρμογές να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Η επιστολή προς τον Tim Cook υπογράφηκε από τα βασικά στελέχη της Tile, Arity, Life260, Zenly, Zendrive, Twenty και Happn. Η εταιρεία του Cupertino έχει ήδη απαντήσει στην επιστολή.

"Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εξασφαλίσουμε ότι οι εφαρμογές θα τηρούνται σύμφωνα με το υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και του περιεχομένου, επειδή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των χρηστών μας", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στους The Information . "Οι χρήστες εμπιστεύονται την Apple και αυτή η εμπιστοσύνη είναι καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο λειτουργίας ενός δίκαιου, ανταγωνιστικού καταστήματος για τη διανομή εφαρμογών για τους προγραμματιστές. Οποιεσδήποτε αλλαγές πραγματοποιούμε σε εφαρμογές σε επίπεδο υλικού, λογισμικού ή συστήματος είναι στη διάθεση του χρήστη, του ιδιωτικού του απορρήτου και παρέχοντάς του τα καλύτερα προϊόντα και οικοσύστημα στον κόσμο ».

Η έκθεση της The Information υποστηρίζει ότι η Apple συνεργάζεται με όλα τα μέρη για να βρεθούν εναλλακτικούς τρόπους του εντοπισμού της θέσης.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ