2019-08-17 23:00:23
Φωτογραφία για Πάνω από 15.000 ακίνητα «αναζητούν» ιδιοκτήτη!
Χιλιάδες ακίνητα κινδυνεύουν να περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο, την ώρα που από την ερχόμενη εβδομάδα και ως το τέλος Σεπτεμβρίου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος πάνω από 15.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα βρίσκονται στα «αζήτητα» εδώ και περίπου είκοσι χρόνια με ορατό πλέον τον κίνδυνο να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου, ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

Οι προθεσμίες

Συγκεκριμένα, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν από:

-23 Αυγούστου για την Αχαϊα, προκαποδιστριακούς δήμους και κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας.

-26 Αυγούστου στους δήμους Τριφυλίας, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, σε 26 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Καλαμάτας και 67 του δήμου Μεσσήνης.

-28 Αυγούστου στους δήμους Αλιάρτου, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Θήβας, σε 19 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Λειβαδιάς, 7 του δήμου Ορχομενού και 4 του δήμου Τανάγρας, καθώς και σε 25 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Δελφών.


-12 Σεπτεμβρίου στη Μαγνησία και τις Σποράδες

-16 Σεπτεμβρίου σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, στους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίων θεοδώρων και Λουτρακίου – Περαχώρας και στις κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας και Ισθμίων Κορινθίας.

-30 Σεπτεμβρίου λήγει η παράταση στην προθεσμία που είχε δοθεί για τις περιοχές: Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Ηλεία, Εύβοια, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Λακωνία και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο υπό κτηνατογράφηση τμήμα του.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ