2019-08-19 09:02:51
Φωτογραφία για Εκδήλωση τιμής στους Πεσόντες Γρεβενιώτες κατά τον Ελληνοϊταλικό πολέμο 1940-41  στο ύψωμα Αννίστα
Την πρώτη Κυριακή μετά τον δεκαπενταύγουστο τιμούνται οι Πεσόντες Γρεβενιώτες

κατά τον Ελληνοϊταλικό πολέμο 1940-41 στο Μνημείο Πεσόντων στο ύψωμα Αννίστα (1720μ.)

Με λαμπρότητα, επισημότητα, μεγάλη συγκίνηση, υπερηφάνεια και πατριωτικό παλμό τελέστηκε και φέτος η ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση στο ύψωμα ΑΝΝΙΤΣΑ όπου το Μνημείο Πεσόντων στα μέτωπα του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 Αξ/κων και Οπλιτών περιοχής Γρεβενών

Πλήθος κατοίκων των Γρεβενών αλλά και επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας μας τίμησαν και έγιναν κοινωνοί στη δόξα και το έπος της Πίνδου, κρατώντας ασβέστη και αλώβητη στο πέρασμα του χρόνου την Ιστορική Μνήμη και το έπος της Μάχης της Πίνδου το οποίο συντελέστηκε στις βουνοκορφές των Γρεβενών.

Το ΔΣ ΣΕΑΝ Γρεβένων συγχαίρει τον Δημήτριο Μπέη, Δάσκαλο και Πρόεδρο των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρεβενών για την αποκαλυπτική και ιστορικά εμπεριστατωμένη ομιλία του, έμπλεη πατριωτικού παλμού. Επίσης έντονη συγκίνηση προκάλεσε η απαγγελία ποιήματος του ποιητού Ν. Βρεττάκου από τον Ιατρό - καρδιολόγο Χρηστό Α. Λιόλιο.


Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Διοικητής του 586 Μ/Τ ΠΖ Κωνσταντίνος Δ. Κούτρας Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ), ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πέτρου και εκπρόσωποι Πολιτειακών αρχών του Νομού.

Επίσης για τέταρτη χρόνια τιμά με την παρουσία της σύσσωμη η οικογένεια του κ. Μιλτιάδη Δημάρατου εκ Θεσσαλονίκης, απογόνων του Συνταγματάρχου Σωκράτη Δημάρατου ο όποιος ήταν ο Διοικητής της Ταξιαρχίας Ιππικού στην επίθεση 1-11-1940 κατά της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών Τζούλια από τη γραμμή εξορμήσεως Αννίτσας –Σκούρζας προς Σαμαρίνα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ Β.ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
aetos-grevena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ