2019-08-20 14:30:26
Φωτογραφία για Γενοκτονία στους δρόμους. Λήψη μέτρων από την ΕΛ.ΑΣ.
Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή στις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας και Ιονίων νήσων να λάβουν έκτακτα και αυστηρά μέτρα τροχαίας για την αποφυγή νέων τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η αύξηση στη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που παρατηρείται φέτος το καλοκαίρι σε τουλάχιστον πέντε Περιφέρειες της χώρας με δυσάρεστα και τραγικά αποτελέσματα.

Κατόπιν όλων αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ηγεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε εντολή στις Περιφέρειες που εμφανίζουν αυτή την έξαρση στα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων να ληφθούν πρόσθετα και αυστηρά μέτρα τροχαίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εντολή δόθηκε στις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας και Ιονίων νήσων ώστε να λάβουν έκτακτα και αυστηρά μέτρα τροχαίας με πιο πυκνούς και συχνούς ελέγχους σε οδηγούς, για την αποφυγή νέων τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.


Οι έλεγχοι βεβαίως θα επικεντρωθούν κυρίως σε παραβάσεις που έχουν άμεση σχέση με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων όπως η οδηγική συμπεριφορά, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ενημερωτική καμπάνια στην Κεντρική Μακεδονία

Με στόχο την καλλιέργεια σωστής οδικής κουλτούρας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών, αλλά και των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων και της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας.

Επισημαίνεται ότι από την καταγραφή και ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων, αναδεικνύονται ως κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παραπάνω «επικίνδυνες» τροχονομικές παραβάσεις, τόσο με τη συνεχή ενημέρωση των οδηγών, όσο και με εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους, προς όφελος όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.

Ο βασικός «πυρήνας» της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, μέσω εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδιασμού τροχονομικής αστυνόμευσης, είναι η κατανόηση και εμπέδωση των συνεπειών που αποφέρουν οι επικίνδυνες κυρίως παραβάσεις.

Για το λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για παραβάσεις όπως, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η παρεμπόδιση ραμπών ατόμων με αναπηρία, η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης και η μη χρήση παιδικού καθίσματος, προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών, αφαιρείται η άδεια οδήγησης για διπλάσιο χρονικό διάστημα και η επαναχορήγησή της γίνεται μετά από επανεξέταση του οδηγού.

Επίσης για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη ή πινακίδας «STOP», του αντικανονικού προσπεράσματος και την επικίνδυνη οδήγηση ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, εάν ο οδηγός μέσα σε διάστημα 5 ετών υποπέσει σε τρεις από αυτές τις παραβάσεις (ίδιες ή διαφορετικές), τότε αφαιρείται για πάντα η άδεια ικανότητας οδήγησης.
news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Citroen C4e
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Citroen C4e
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ