2019-08-20 20:10:38
Φωτογραφία για Δύο Ρώσοι κι ένας Έλληνας οι νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο- Επεσε σε καλώδια της ΔΕΗ  (video)
Δύο σοροί ανδρών, επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του

διαύλου Πόρου-Γαλατά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ανασύρθηκε και ο χειριστής του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τρεις επιβαίνοντες είναι νεκροί, κάτι που επιβεβαίωσε νωρίτερα, μιλώντας στο OPEN TV, ο πρώην δήμαρχος του Πόρου, Δημήτρης Στρατηγός.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». 

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου στη συνέχεια επιβεβαιώνει τον θάνατο και των τριών επιβαινόντων, όπως και ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ. 


Το ελικόπτερο που είχε απογειωθεί στις 15:40 έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια, ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοπόννησο και τον Πόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιβάτες στο ελικόπτερο ήταν τέσσερις χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τύχη τους.

Στο σημείο σπεύδουν 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.  

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο. Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ λένε ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο είπε στην ΕΡΤ  «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Sotiris Katselos@Katselos

Φωτογραφία από το σημείο της πτώσης έπεσε φαίνεται σε καλώδια

10

3:48 μ.μ. - 20 Αυγ 2019
aetos-grevena
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ