2019-08-21 07:44:21
Φωτογραφία για Oι νέες διοικήσεις σε Αττικό Μετρό και Εγνατία Οδό - Ταχιάος και Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνουν πρόεδροι των δύο οργανισμών
Ο κύβος ερρίφθη και ύστερα από πολυήμερες συζητήσεις και ζυμώσεις κλείδωσαν οριστικά οι νέες διοικήσεις

της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και της "Εγνατία Οδός ΑΕ", που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου προΐσταται ο Κώστας Καραμανλής.

Στην Αττικό Μετρό πρόεδρος αναλαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώτος επιλαχών βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές Νίκος Ταχιάος, αγρονόμος-τοπογράφος στο επάγγελμα, ενώ διευθύνων σύμβουλος ο αρχιτέκτονας μηχανικός Νίκος Κουρέτας.

Αντίστοιχα, στην Εγνατία ΑΕ πρόεδρος ορίζεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι όπως όλα δείχνουν το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Κώστας Κουτσούκος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες.


Όπως φαίνεται και από το συγκεκριμένο μοντέλο, η κυβέρνηση επιλέγει ένα μικτό σχήμα διοίκησης που περιλαμβάνει τόσο το πολιτικό όσο και το τεχνοκρατικό στοιχείο. Με ένα πολιτικό πρόσωπο να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και ένα στέλεχος με περισσότερο τεχνοκρατική εμπειρία να ορίζεται στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Σημειώνεται ότι και οι δύο πολιτικοί που προορίζονται για τις θέσεις των προέδρων θεωρούνται πρόσωπα που κινούνται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο μεν Νίκος Ταχιάος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ύστερα από προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη είναι άριστες και πολύ στενές, όπως έδειξαν και οι δύο σχετικά πρόσφατες ομιλίες που έκανε ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδηλώσεις του ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό ακουγόταν πολύ έντονα και το όνομα του πρώην υπουργού επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρη Σταμάτη, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο κ. Ταχιάος.
makthes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ