2019-08-21 09:22:09
Φωτογραφία για Ανακλήθηκε υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη διοργάνωση ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων
Αφορά τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων, επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα έπρεπε να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

IATRONET

Μετά από έγγραφες διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας ανακάλεσε την υπουργική απόφαση της 19ης Ιουνίου 2019 της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία αφορά τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων, επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και θα έπρεπε να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

‘’Επρόκειτο για μια υπουργική απόφαση που άλλαζε τη διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και κατά συνέπεια επηρέαζε τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.’’

Επίσης πραγματοποιήθηκε προσωπική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού από την Πρόεδρο του HAPCO κυρία Ειρήνη Τόλη και τη Γενική Γραμματέα κυρία Σίσσυ Λυγνού
. Σε συνάντηση τους στο υπουργείο Τουρισμού, με τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσίασαν το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και τους ενημέρωσαν διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το Συνεδριακό και MICE Τουρισμό.

Οι κύριοι Θεοχάρης και Κόνσολας άκουσαν τα θέματα που απασχολούν τον HAPCO και επεσήμαναν χαρακτηριστικά ότι: «επιθυμούν τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης και θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα».

Ο υπουργός ενημέρωσε το προεδρείο του HAPCO ότι, εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, θα εκπονηθεί ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος και υπογράμμισε ότι, θα ακολουθήσει μία στενή συνεργασία στο επόμενο διάστημα, καθώς πολλά από τα πάγια αιτήματα είναι ήδη στον προγραμματισμό του.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ