2019-08-21 09:23:55
Φωτογραφία για 2.809 ελέγχους σε καταστήματα για τον αντικαπνιστικό νόμο
Συντάκτης: Virus

Τριπλάσιος αριθμός αυτοψιών διενεργήθηκε κατά το τελευταίο έτος από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ειδικότερα, το πρώτο μόνο εξάμηνο του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος – Ιούνιος), τα αμρόδια επιτελεία του δήμου Αθήνας πραγματοποιήσαν 2.809 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά.).

Κατά τους ελέγχους στην «τσιμπίδα» του νόμου πιάστηκαν 245 παραβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε 918 ελέγχους που είχαν διεξαχθεί από την δημοτική αστυνομία, διαπιστώθηκαν 171 περιπτώσεις παράβασης του αντικαπνιστικού νόμου.

Καθήκον όλων είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Μπρούλια, ο οποίος δήλωσε ότι «το να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης απαλλαγμένες από τον καπνό είναι υπόθεση όλων μας, των επιχειρήσεων, των ελεγκτικών αρχών αλλά πρωτίστως των ίδιων των πολιτών».


Στην κατεύθυνση αυτή, «η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ως θέμα δημόσιας υγείας και καθημερινού πολιτισμού, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στόχους της Δημοτικής Αστυνομίας» τόνισε ο νυν δήμαρχος.

Όλο και περισσότερα καταστήματα σέβονται καθημερινά τον νόμο καθώς και την υγεία των πολιτών, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης Ανδρέας Βαρελάς, ο οποίος ζήτησε «τη συνεργασία των επιχειρήσεων και των πολιτών, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων, καμίας πρωτοβουλίας η βιωσιμότητα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ