2019-08-21 19:00:17
Φωτογραφία για Ολοι στο πλευρό του μικρού Αντώνη – Χαρμόσυνα νέα για τη θεραπεία του
Παγκύπρια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αγώνας ζωής που δίνει ο μικρός Αντώνης και η οικογένειά του, ώστε να θεραπευτεί από τη σπάνια νόσο της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας τύπου 1.

Ο μικρός Αντώνης, ο οποίος πλέον είναι μόλις 22 μηνών, στον 5ο μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία είναι σπάνια εκφυλιστική και καταληκτική νόσος με μέσο προσδόκιμο επιβίωσης χωρίς θεραπεία τα δύο χρόνια. Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί, ο μικρός πρέπει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο να λάβει γονιδιακή θεραπεία σε εξειδικευμένο κέντρο, το κόστος της οποίας είναι υπέρογκο.

Για το λόγο αυτό εδώ και μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για τη θεραπεία του, η οποία όπως φαίνεται έχει ευτυχή κατάληξη.

Επειτα από επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι Λειτουργοί του υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οικογένεια του μικρού Αντώνη και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συνεδρία της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων, η οποία εξέτασε το αίτημα της οικογένειας για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας.


Σύμφωνα με τα αιτιολογικά που παρουσιάστηκαν και στη βάση επιστημονικών κριτηρίων, η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα και ενημέρωσε σχετικά την οικογένεια.

Στη συνέχεια, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προμηθευτεί η οικογένεια το φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, μέσω του υπουργείου Υγείας.

Ικανοποίηση Νίκου Αναστασιάδη

«Χαίρομαι γιατί μετά από συνεννόηση με τον yπουργό Υγείας και δικές του ενέργειες η δαπάνη για θεραπεία του μικρού Αντώνη μπορεί καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το κράτος» έγραψε μετά την εξέλιξη αυτή στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Nicos Anastasiades

✔@AnastasiadesCY

Χαίρομαι γιατί μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας και δικές του ενέργειες η δαπάνη για θεραπεία του μικρού Αντώνη μπορεί καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από το κράτος.

334

10:05 AM - Aug 21, 2019
medlabgr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ