2019-08-21 19:30:16
Φωτογραφία για Το τουριστικό πακέτο, στο συντελεστή 13% του ΦΠΑ
Στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί ρύθμιση του υπουργείου Τουρισμού, με την οποία θα υπάρξει μετάταξη όλου του τουριστικού πακέτου, στον συντελεστή 13%, του ΦΠΑ. Την δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Θεοχάρης, χαρακτήρισε το 2019, ως «χρονιά σταθεροποίησης» για τον ελληνικό Τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές, ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην διεθνή τουριστική αγορά.

Ο υπουργός Τουρισμού εκτίμησε πως σε γενικές γραμμές ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει στάσιμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα κι αν καταγραφεί αύξηση δεν θα συγκρίνεται με τα άλματα του τουριστικού ρεύματος, που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η μετάταξη του τουριστικού πακέτου στο 13%, ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, προκειμένου ο ελληνικός Τουρισμός να είναι ανταγωνιστικός, σε σύγκριση με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου
. Τέλος, ο υπουργός επισήμανε παράλληλα ότι χρειάζεται αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά. Και συμπλήρωσε ότι αυτό απαιτεί στρατηγικό σχέδιο σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις, ενώ τα ελληνικά καταλύματα πρέπει σταδιακά να αναβαθμιστούν σε ποιότητα, αυξάνοντας τις υπηρεσίες και την υποδομή τους. Τέλος, αναφέρθηκε στην άνιση ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, «εισπράττουν» το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων. Ως παράδειγμα δε ανέφερε ότι υπάρχουν τομείς της τουριστικής βιομηχανίας , όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, στα οποία δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επενδύσεις, στερώντας έσοδα ορισμένες ζώνες της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο υφ τουρισμού Μάνος Κόνσολας είπε πως θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Μεσοπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι το 11%.
ερτ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ