2019-08-22 13:47:35
Φωτογραφία για 10 χρήσεις του αλατιού που δεν ξέρατε και θα σας φανούν πολύτιμες!
Το αλάτι είναι το πιο πολύτιμο

υλικό που κάνε τη ζωή μας νόστιμη, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να συντηρεί τα φαγητά, ενώ έχει πολλές ακόμα καθημερινές χρήσεις!

Στο παρελθόν οι κοινότητες χτίζονταν με κριτήριο πόσο κοντά βρίσκονταν σε πηγές αλατιού ενώ κάποιοι πολιτισμοί το χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα.

Δείτε λοιπό τις χρήσεις του που σε κάποιες περιπτώσεις αντικαθιστούν ακόμα και τα επιβλαβή καθαριστικά που έχουν χημικά συστατικά.

#1 Κρατήστε το σιφόνι σας αποφραγμένο χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά: ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλιτζανιού αλάτι, μισό φλιτζάνι ξυδιού και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και καθαρίστε τα πάντα.

#2 Δώστε στα λουλούδια σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: μια πρέζα αλάτι θα κάνει τα λουλούδια σας να ανθίσουν.

#3 Καθαρίστε τον κρόκο αβγού χωρίς ταλαιπωρία: καλύψτε με αλάτι και αφήστε το για 15 λεπτά, έπειτα καθαρίστε με μια χαρτοπετσέτα και όλα τέλεια.


#4 Δώστε στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μια άλλη μορφή: Πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι και προσθέστε νερό. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά. Με ένα σφουγγάρι ή πανί σκουπίστε τους λεκέδες.

#5 Μην πετάτε τα βρώμικα σφουγγάρια σας: Ανακατέψτε ¼ της κούπας αλάτι και 2 κούπες νερό σε ένα μπολ, βάλτε το σφουγγάρι στο μείγμα και αφήστε το όλη τη νύχτα. Θα έχετε ένα νέο σφουγγάρι για δουλειές το επόμενο πρωί.

#6 Χρησιμοποιήστε αλάτι για να σταματήσετε μια φωτιά: Με αυτό τον τρόπο αποκόπτεται το οξυγόνο και η φωτιά σβήνει γρήγορα.

#7 Σώστε το σίδερο που κολλάει: Βάλτε ένα κομμάτι χαρτιού σε μια επίπεδη επιφάνεια και ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού. Ρυθμίστε το σίδερο στην υψηλή θερμοκρασία και περάστε το πάνω από το αλάτι για περίπου 1 λεπτό. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα.

#8 Απαλλαγείτε από την πιτυρίδα μια για πάντα: Πάρτε μια καλή ποσότητα μαγειρικού άλατος και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το πλύσιμο των μαλλιών σας. Το αλάτι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών νιφάδων δέρματος από το κεφάλι.

#9 Απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς λεκέδες κόκκινου κρασιού: Απομακρύνετε το κρασί με ένα υγρό, βαμβακερό ύφασμα και ψεκάστε μια ποσότητα αλατιού στην περιοχή του λεκέ. Αφήστε το αλάτι εκεί για λίγο και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

#10 Εξαφανίστε τα μυρμήγκια: Ανακατέψτε αλάτι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις περιοχές που τα έντομα προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα όπως στις πόρτες και τα παράθυρα. Αυτό θα απωθήσει τα μυρμήγκια ενώ είναι ασφαλέστερο από τη χρήση εντομοκτόνων.

instabam.gr
loading...
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ